Slovenija
19 ogledov

Pobuda za lekarno

(Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Koncesija. Občina jo želi podeliti, Dolenjskim lekarnam se to ne zdi prav.

Za lekarno v novem trgovskem središču v Mačkovcu namerava mestna občina podeliti koncesijo, čeprav bi jo tam želele imeti tudi Dolenjske lekarne.

400 metrov mora biti nova lekarna oddaljena od že obstoječe, določa resolucija o zdravstvenem varstvu.

Na občini pojasnjujejo, da so pobudo za podelitev koncesije od investitorja, to so Mid investicije, prejeli že leta 2008, Dolenjske lekarne pa so interes po odprtju podružnice menda pokazale šele pred tremi meseci.

 

Izvedela iz časopisa
"Da bo v novem centru lekarna, smo izvedeli iz časopisa – ne da bi nas občina kot naš ustanovitelj in večinski lastnik o tem sploh obvestila," je povedala Zofija Vitkovič, direktorica Dolenjskih lekarn. Kot zatrjuje, je namero, da bi tam tudi oni želeli odpreti lekarno, županu Alojzu Muhiču predstavila že pred več kot enim letom. "23. februarja pa sem na občino naslovila dopis za soglasje, da v omenjenem središču odpremo lekarno," je dodala Vitkovičeva.

"Na mestni občini smo dejavnosti za razširitev lekarniške mreže začeli takoj po prejeti pobudi investitorjev in se odločili za razpis koncesije. Pobudo smo prestavili tudi odboru za družbene dejavnosti, ki jo je sprejel pozitivno v želji in z interesom, da se z odprtjem nove lekarne mestna občina približa normativu za preskrbo občanov z zdravili, ki ga zdaj ne dosegamo," so pojasnili na mestni občini.

Bo lekarna avstrijska?
Željo po koncesijski lekarni v tem središču naj bi imel lastnik avstrijske lekarniške verige iz Pliberka, je namignila Vitkovičeva, na mestni občini pa pravijo, da so investitorji v svoji pobudi izrecno navedli, da naj bi tam lekarniško dejavnost izvajal domači farmacevt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.