Slovenija
18 ogledov

Počakali na "primeren politični trenutek"

slovenija 14.11.2011 Gregor Virant, novinarska konferenca Drzavljanske liste Gre Saša Despot
Opozicijske stranke SDS, SLS in NSi bodo na predlog slednje predvidoma v torek v DZ vložile interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta.

Po doslej znanih informacijah Virantu očitajo škodovanje občinam z zmanjševanjem sredstev in namero združevanja, oškodovanje državnega proračuna, pri čemer kot primer izpostavljajo nepojasnjene okoliščine glede letalskih vozovnic, nazadnje pa gredo očitki še na račun škodljivih sporazumov s sindikati.

Opozicijske stranke so se o glavnih točkah interpelacije, ki jim zadnji hip utegnejo morda dodati še kakšno, uskladile že sredi oktobra. A so v NSi in SDS sklenili počakati z njeno vložitvijo na "primeren politični trenutek".

SDS tudi proti Čuferju

V središču pozornosti je namreč sedaj obravnava proračuna za prihodnji dve leti, že na prihajajoči redni seji DZ pa se bo pred poslanci verjetno zagovarjal minister za finance Uroš Čufer. Interpelacijo zoper njega je vložila SDS.

Del opozicije medtem namiguje na pripravo tretje interpelacije. Zanjo je po njihovem mnenju zrel minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.