Slovenija
21 ogledov

Počasnejša vožnja

Bralci ste nam sporočali, da so bile razmere na avtocesti od Maribora do Slovens Žurnal24 main
Ceste. Poledenele in zasnežene. Voznica zdrsnila v Dravo in ostala ujeta v avtomobilu. Reševanje nadaljujejo danes.

Maribor, Slovenj Gradec. “Saj ni nič spluženo. Če malo na zavoro stopiš, te zanaša po vsej cesti,” je bil včeraj jezen voznik, ki je poklical v naše uredništvo. “Avtocesta je v dobrem stanju, vpadnice ne preveč, občinske ceste pa pluga dopoldne sploh niso videle,” je razburjeno nadaljeval.

“Prejeli pohvale”
Z mnenjem voznika se ne strinja Srečko Hvauc, direktor javnega komunalnega podjetja Nigrad, ki izvaja zimsko službo na mariborskih občinskih cestah.

Sneg oviral tudi reševalce. Gasilci, ki so hiteli na pomoč voznici v Vurmatu, so do kraja nesreče potrebovali več časa kot običajno, saj so bile po njihovem mnenju razmere na cestah do kraja nesreče slabe. “Morali smo voziti previdno. Oviral nas je sneg na cesti. Do kraja nesreče smo potrebovali nekaj manj kot pol ure,” je dejal Turčin.

“Včeraj smo prvič po dolgem času dobili več pohval kot graj. Naše ekipe so bile hitro na terenu. Takoj ko se začne sneg oprijemati cestišča, ceste posipavamo s peskom in soljo, ko pa sol ni več učinkovita, gremo naprej s plugi,” pojasnjuje in poudarja, da pluženje avtoceste in pluženje ožjih občinskih cest nista primerljivi.

Prekinili iskanje
Sneženje pa je očitno botrovalo tudi tragični prometni nesreči. Včeraj nekaj po 13. uri je na cesti Maribor–Dravograd v kraju Vurmat v bližini mostu za Lovrenc na Pohorju za zdaj neznana oseba zapeljala v strugo reke Drave. “Na kraju nesreče je bilo slišati, da je avtomobil najprej zanašalo po cestišču, nato pa je zdrsnil v Dravo,” pove eden izmed gasilcev.

Po neuradnih podatkih naj bi bila v vozilu ujeta ženska. Ker je včeraj zaradi slabe vidljivosti v vodi ter močnega toka deroče reke potapljači gasilci po uri in pol reševanja niso našli, se bo iskanje avtomobila in osebe nadaljevalo danes zjutraj. “Pri reševanju so sodelovali tudi reševalci. Po uri iskanja smo sklenili, da nadaljevanje nima smisla, saj se je začelo mračiti, vidljivost pa je bila vedno slabša,” pojasni Bojan Turčin, vodja potapljaške intervencije mariborskih poklicnih gasilcev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.