Slovenija
474 ogledov

Poceni mobiteli: kaj kupiti za manj kot sto evrov

mobilna telefona
1/8
samsung, zurnal24.si
Tudi za ceno do sto evrov se najdejo pametni telefoni.

Kljub temu se tudi v tem segmentu je nekaj pametnih telefonov, a za razliko od nekaj dražjih "praviloma gre za aparate z manjšim zaslonom, ta ima slabšo ločljivost, procesor in kamera ne sodita me zmogljivejše,“ pravi Lan Orthaber iz Simobila. V tem cenovnem razredu je izpostavil Alcatel POP C3 (android) in Nokio Lumia 530 (windows phone).

Marjan Kodelja, dolgoletni odgovorni urednik revije Moj mikro, v tem segmentu predlaga HTC Desire 310

V Big bangu priporočajo Huawei Y330 (59,99 €), ki omogoča preklop menija med klasičnim ter enostavnim menijem, česar so veseli predvsem starejši uporabniki, saj jim na zaslonu omogoča velike hitre ikone za klicanje, fotoaparat,sporočila, galerijo.

Izpostavili so še Samsung Galaxy J1 (109,99 €), pri katerem so izpostavili izjemno obliko in dovolj zmogljiv dvojedrni procesor. 

Za ta denar se najbolj prodajajo klasični telefoni

"Proizvajalci iz ponudbe umikajo nizkocenovne pametne telefone z zasloni na dotik v cenovnem razredu do sto evrov, saj niso stroškovno vzdržni niti ni po njih povpraševanja na trgu. Tako se v razredu do sto evrov najbolje prodajajo klasični mobilni telefoni, teh je še vedno petina vseh prodanih naprav,“ pravijo v Telekomu. 

Med njimi so izpostavili Samsung C3590, preprost mobilni telefon na preklop z velikimi, dobro vidnimi tipkami, poleg klasičnih mobilnih storitev ima še FM-radijski sprejemnikom z RDS; Samsung Xcover 271, mobilni telefon s trpežnim ohišjem, odporen na vodo in prah (standard IP67), z FM-radijskim sprejemnikom z RDS in svetilko in enostaven mobilni telefon Nokia 225, preprost telefon s klasičnim Nokia menijem in velikimi tipkami, kot dodatne funkcije nudi FM-radijski sprejemnik, kalkulator in snemalnik zvoka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Klemen Šuligoj 11:20 13.avgust 2015.

    poceni pametni telefoni niso zgolj "dragi" Samsungi in Huawei.primer cnovno ugodnega in funkcijsko boljšega pametnega telefonahttp://www.pompmall.com/thl-t200-mtk6592-octa-core-2gb-32gb-smartphone-android-4-2-6-0-inch.html

  • mijaliza 13:04 12.avgust 2015.

    niso krivi telefoni ampak neumni ljudje, ki dopuščajo da jih mobilni operaterji okoli prenašajo z svojimi navitimi cenami, ki so 2x višje kot pa če kupiš telefon v prosti prodaji.....pa še nekaj ne mi oglaševat raznih Samsungov , Applov in ...prikaži več podobnega kreša od telefonov katerih realna vrednost je 60% manjša cena od prodajne. vsak ki se spozna na tehnologijo ne bo kupil znamke ampak kakšen telefon iz kitajske ki po ceni in včasih specifikacijah prekaša " najboljši" telefon na tržišču. Kdor je pa šminkerček bo pa tako ali tako kupil aparat zaradi znamke in bo uporabljal samo internet ter mogoče za kakšen klic in sms.....