Slovenija
18 ogledov

Počila cev, poplavljena ambulanta

Počena cev v UKC
1/10
Bralka
V začetku tedna so se morali v ambulanti internistične prve pomoči namesto z bolniki ukvarjati s počeno cevjo.

V ponedeljek zjutraj je na oddelku Internistične prve pomoči Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani počila dotrajana cev meteorne kanalizacije. Kot so sporočili z UKC Ljubljana, je poškodba na cevi že sanirana, o škodi pa še nimajo dokončne informacije. V času sanacije se je dejavnost sicer odvijala v sosednjih ambulantah.

Na UKC Ljubljana so se podobni primeri v preteklosti že dogajali, razlog pa je v dotrajani, več kot 40 let stari instalaciji, ki je potrebna celovite prenove, pravijo v kliničnem centru.

V UKC bo hladneje že jutri

Prejšnji teden, ko nas je zajel prvi vročinski val, so se bolniki v bolnišnici dobesedno kuhali. Ker se je pokvaril sistem za hlajenje, so morali hlajenje omejiti in so v bolniških sobah namerili tudi do 27 stopinj Celzija. Namesto treh je deloval le en hladilni agregat.

Trenutno pa je v fazi umestitve nov hladilni agregat, ki bo nadomestil okvarjenega, so nam sporočili z UKC. Predvidevajo, da ga bodo lahko zagnali že jutri, in tako bistveno izboljšali stanje v bolnišnici. "Normalizacijo stanja pričakujemo v naslednji hladilni sezoni, ko bo zaključen projekt zamenjave preostalih dveh, ki je pod okriljem ministrstva za zdravje in UKC, in tik pred podpisom pogodbe," še pravijo v UKC.

Komentarjev 1
  • Pepe007 15:29 27.junij 2013.

    Kako bi človek razumel, kaj ima to veze z ministrstvom za zdravje? UKC opravlja zdravstvene storitve, plačilo zanje bi moral dobivati od obveznega zavarovanja, zavarovalnic za prostovoljno zavarovanje in pacientov. S tem denarjem posluje in kupi tudi klimo, ko jo ...prikaži več rabi. Kaj točno ima ministrstvo zraven? Aja, denarja UKC nima. Kje je? So cene nerealne ali poraba pretirana? Nobeno od tega ni v redu.