Slovenija
24599 ogledov

Kaos na avtocesti: Silovito je počilo, nastal je večkilometrski zastoj

Zastoji med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico. Promet.si
Na dolenjski avtocesti je zaradi prometne nesreče nastal daljši zastoj. Zaradi jutranje prometne konice so zastoji tudi na drugih cestah in mestnih obvoznicah.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je nekaj pred 5. uro zgodila prometna nesreča na dolenjski avtocesti. Do nesreče je prišlo na voznem pasu na odseku med Ivančno Gorico in priključkom Višnja Gora v smeri Ljubljane. Do 6.30 so posledice prometne nesreče že odstranili, a na tem območju še vedno ostaja zastoj. Po podatkih Prometnoinformacijskega centra je bil ob omenjeni uri zastoj dolh 8 kilometrov, pot pa se je podaljšala za 39 minut. Za osebna vozila je bil možen obvoz po regionalni cesti med Bičem in Višnjo Goro. 

Do nesreče je prišlo tudi na štajerski avtocesti med Podmiljem in Blagovico v smeri proti Ljubljani. Tam je promet oviran na odstavnem pasu. 

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Pred predorom Karavanke je zastoj tovornih vozil v dolžini 2 kilometra. Tovorna vozila so ustavljena tudi na voznem pasu. 

Ponekod po državi dodatno oviro predstavlja megla v pasovih, ki zmanjšuje vidljivost. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 08:26 23.oktober 2023.

    kje že?.. višnjegorski klanec !