Slovenija
46893 ogledov

Počilo v stranki SD: "Nož v hrbet znotraj lastnih vrst!"

volitve v državni zbor 2022 Saša Despot
Predsedstvo SD bo v četrtek razpravljalo tudi o pogajanjih za vstop v vlado. Ob razdeljevanju funkcij pa se pojavljajo prva trenja. Podpredsednici SD Dominiki Švarc Pipan so nekateri očitali, da se je o ministrski funkciji pogovarjala mimo stranke. Sama trdi, da gre za lažne informacije, ki jih pripisuje nekaterim strankarskim kolegom.

Švarc Pipanovo se sicer v medijih omenja kot možno novo pravosodno ministrico v vladi Roberta Goloba, za STA pa je danes dejala, da uradne ponudbe na mizi še ni imela. Na Facebooku pa je zapisala, da bi ji bilo z Golobom sicer v čast in veselje sodelovati, a da ga doslej "še ni videla bližje kot na 10 metrov".

Ob tem se je v zapisu vprašala: "Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke." Izpostavila je "natolcevanja", da je delala v obrambi vojnih zločincev, "a sama sem bila tožilka, to je lahko preverljivo dejstvo". Dodala je tudi, da proti njej ni moč najti nobene resnične afere in nobenega nepoštenega spodrsljaja.

"Je pa globoko žalostno, kam vodi sla po moči in to od ljudi v isti stranki, ljudi, ki bi morali biti ekipa. Ni razočaranje, ker to je del politike. Mešetarjenje in nož v hrbet znotraj lastnih vrst," je zapisala in dodala, da tega dela politike nikoli ne bo sprejela in tolerirala.

"Moje strokovno delo je izven politike," je pojasnila za STA, zato ne bo dopustila, da se "maže in blati" njeno ime. "Poštenje, načelnost in strokovnost očitno niso vsem prioriteta," je še zapisala.

Kot je pojasnila tudi za STA, se zapis ne nanaša na vodstvo stranke, saj ima predsednica SD Tanja Fajon njeno polno zaupanje in podporo. "Prav tako vse to velja za dr. Goloba," je še dodala v zapisu.

Po neuradnih informacijah STA je v koalicijskih pogajanjih, kar se tiče ministrskih imen, zagotovljeno le mesto Fajonove na zunanjem ministrstvu, o drugih resorjih in imenih kandidatov pa pogajanja še potekajo. O Švarc Pipanovi kot kandidatki se v stranki po neuradnih informacijah STA še niso pogovarjali.

O vsem tem se bodo v SD sicer pogovarjali v četrtek, ko se sestane predsedstvo stranke.

 
Komentarjev 62
  • mirror 21:49 05.maj 2022.

    Fajonova je po stari preizkušeni partijski maniri okrivila zunanjega sovražnika, ki je povzročil spor v njeni stranki. Nekako je morala rešiti babji ravs.

  • bobubob 13:45 05.maj 2022.

    Kruhoborci v najboljši izdaji. Za razliko od sedanje vlade me tile ne morejo več negativno presenetiti. Imamo, kar smo izbrali na volitvah.....

  • Naklonsky 13:12 05.maj 2022.

    Kaj šele bo, ko se bodo stepli v golobnjaku. Bo frčalo perje?