Slovenija
20 ogledov

Počitnice se na cestah ne bodo poznale

promet, ljubljana, zastoj Žurnal24 main
Jutri se za šolarje začenjajo tako imenovane krompirjeve počitnice. Na cestah prometni strokovnjaki ne pričakujejo večjih zastojev, razen na primorski avtocesti. Vzrok lahko takoj uganete.

V soboto bo namreč na primorski avtocesti zaradi nujnih vzdrževalni del (zalivanje rež) zaprt del avtoceste v smeri Ljubljane med cestninsko postajo Log in Brezovico ter med Vrhniko in Logatcem v smeri Kopra.

Kot so za zurnal24.si povedali na Prometno-informacijskem centru (PIC), lahko vozniki v dopoldanskem času tam pričakujejo zastoje, saj bo promet v smeri Kopra potekal le po enem voznem pasu.

Vse o vremenu v prihodnjih dneh na www.vreme.net.

Glede mejnih prehodov s Hrvaško na PIC ne pričakujejo večjih zastojev. Bodo pa ceste obremenjene predvsem ob koncu počitnic prvega novembra, predvsem na območju večjih pokopališč.

Policija sicer ob začetku krajših počitnic vsem voznikom svetuje, da so zaradi povečanega prometa proti počitniškim destinacijam strpni in previdni pri vožnji ter dosledno spoštujejo cestno prometne predpise. Ob tem preberite še druge nasvete policije.

In kakšno bo vreme?
Kot smo že pisali v četrtek, nas ta konec tedna čaka otoplitev, ki pa bo trajala samo do ponedeljka. Takrat lahko po napovedih vremenoslovcev pričakujemo padavine in ohladitev. V torek se bo snežna meja spustila med 600 in tisoč metrov nadmorske višine.

Ob zadnjih dnevih oktobra pa spet lahko pričakujemo toplejše vreme, saj se bodo lahko ponekod temperature dvignile do 15 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.