Slovenija
34 ogledov

Počitnice so tu, gneče na cestah od nikoder

Avtocesta
1/5
PIC
Na Prometno informacijskem Centru (PIC) so za zurnal24.si dejali, da ta konec tedna ne pričakujejo zastojev na cestah proti turističnim središčom. Drugače bo prihodnji konec tedna.

Na Darsu med prazniki največje obremenitev cest, ki vodijo proti turističnim krajem v četrtek, 30. aprila, tako od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je petek praznik tudi v drugih evropskih državah.

Promet bo bolj kot običajno povečan na mejnih prehodih s Hrvaško, po izkušnjah najbolj na mejnem prehodu Dragonja. Na Darsu opozarjajo na večjo previdnost zaradi povečanega prometa v okolici tradicionalnih prvomajskih prireditvenih prostorov 30. aprila in 1. maja.

Cestne kamere razkrivajo, da na avtocestah in cestninskih postajah ni gneče (nekaj fotografij o stanju na slovenskih avtocestah ob 7.30 uri si lahko ogledate v fotogaleriji zgoraj)

Predvidena dela

Ljubljanska vzhodna obvoznica
Na ljubljanski vzhodni obvoznici bodo v tripasovnem predoru Golovec (smer proti Zadobrovi/Štajerski) dela potekala do 26. Aprila. V tem obdobju bosta v nočnem času od 21. do 5. ure zjutraj zaprta vozni in prehitevalni pas, tako da bo promet proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po enem (desnem) pasu. V dnevnem času, od 5. do 21. ure, pa bo zaprt prehitevalni pas, tako da bo promet v predorski cevi proti Zadobrovi/Štajerski potekal le po dveh pasovih; občasno so možni krajši zastoji. Dela v cevi v smeri Zadobrove bodo zaključena predvidoma do 25. aprila, nato sledijo dela v cevi proti Malencam /Dolenjski.

Primorska avtocesta
Na odseku Koper–Izola je zaradi zgraditve navezave hitre ceste v predor Markovec spremenjena prometna ureditev na koncu hitre ceste v Kopru med Semedelo in Žusterno. Promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, proti Ljubljani je zaprt izvoz Semedela.

Štajerska avtocesta
Na odseku Arja vas–Šentrupert poteka obnova vozišča, zaradi del je zaprt tudi priključek Šempeter v smeri Ljubljane (obvoz je urejen prek priključka Šentrupert). Promet v razdalji približno 2,5 kilometra poteka dvosmerno le po polovici avtoceste po treh zoženih pasovih. Zaporo prilagajajo prometnim tokovom na način, da sta dva pasova v smeri povečanega, koničnega prometa (od petka dopoldan, sta predvidena dva pasova proti Mariboru, v nedeljo popoldan dva proti Ljubljani; med delavniki sta v času jutranje konice  dva pasova proti Ljubljani, v času popoldanske konice pa dva proti Mariboru).

Zaradi graditve protihrupnih ograj med priključkoma Celje-vzhod in Dramlje promet v razdalji približno 6 kilometrov v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih, pri čemer je proti Mariboru en pas speljan na nasprotno stran avtoceste. Graditev protihrupnih ograj poteka tudi na odseku Celje-zahod - Arja vas, zato sta v smeri proti Ljubljani zaprta odstavni in del voznega pasu. Promet proti Ljubljani poteka v razdalji približno 400 metrov po dveh zoženih pasovih.

Hkrati bo na tem območju zaradi sečnje dreves v soboto, 25. aprila, popolna zapora regionalne ceste R2-451, Arja vas – Žalec, na odseku mimo t.i. Arnovskega gozda.

Komentarjev 1
  • marabunta 15:11 25.april 2015.

    kje vi živite.....ja, če živiš na Luni, res ni gužve....