Slovenija
1 ogledov

Počitniški teden za Ljubljančane bo moker

sneg Anže Petkovšek
Prihodnji teden ne bo toliko sončnega vremena, kot smo ga bili deležni ta teden, ko je v zimskih počitnicah uživala polovica slovenskih šolarjev.

"V ponedeljek bo še suho vreme, potem pa bo sledilo precej nestalno obdobje s pogostimi padavinami. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo," pravi Janez Markošek z Agencije za okolje. Padavine se bodo nadaljevale tudi skozi prihodnji konec tedna.

Slabo vreme se bo začelo že za vikend, ki je pred nami. "Danes bo še pretežno jasno, temperature bodo od 7 do 12 stopinj," pravi Markošek in nadaljuje, da se bo vreme že jutri obrnilo. "Precej vetrovno bo. V vzhodni Sloveniji bo še dokaj sončno, drugod pa bo več oblačnosti, na Primorskem in Notranjskem bo rahlo rosilo ali deževalo, nad 800 metri nadmorske višine bo snežilo."

Markošek dodaja, da bo v nedeljo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje, oblačno bo s padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Meja sneženja bo dokaj nizka, predvidoma na 500 metrih nadmorske višine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.