Slovenija
17 ogledov

Počivalšek glede okoljskih dajatev še zadržan

Zdenko Počivalšek Saša Despot
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek skupščini GZS ni mogel povedati nič določnega, kar se tiče okoljskih dajatev. V tem tednu bodo še razgovori na to temo, zavzemal pa se bo za gospodarstvu bolj prijazno ureditev.

Minister Zdravko Počivalšek je v predstavitvi svojega programa skupščini Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) danes v Ljubljani dejal, da je proti novim davkom in da naj gospodarstvo plača več davka s tem, ko več naredi. "Moje prizadevanje bo 'stop novim davkom', ampak je treba to videti v luči ciljnega javnofinančnega primanjkljaja, ki ga moramo doseči," je dejal.

Minister se zaveda težave, ki jo lahko prinese zvišanje okoljskih dajatev. V tem tednu bo imel še razgovore z ministrom za finance in drugimi na temo zapiranja proračuna in si bo prizadeval, da se "zadeva izvede na gospodarstvu bolj prijazen način".

"Izjava je diplomatska, a ne morem zagotoviti, v katero smer bo zadeva šla," se je opravičil donedavnim kolegom iz zbornice. Že uvodoma je povedal, da mu je bilo težko priti na "to stran", saj so pričakovanja velika, ne more pa ničesar obljubiti.

Gospodarstvenikom je ponudil sodelovanje in jih prosil za podporo, tudi s konkretnimi izračuni posledic določenih ukrepov, da si bo lahko s temi argumenti v vladi prizadeval za spremembe, za katere gospodarstvo ocenjuje, da so potrebne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.