Slovenija
3075 ogledov

Počivalšek o novem interventnem zakonu: "Delamo na novih in zanimivih idejah"

Zdravko Počivalšek Epa
Predlog interventnega zakona za gostinstvo in turizem je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa bi ga lahko obravnavala že ta ali pa prihodnji teden.

Kot je danes za STA povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek, trenutno preigravajo nekatere nove ideje za pomoč tej v epidemiji covida-19 najbolj prizadeti panogi.

Po besedah gospodarskega ministra se v medresorski obravnavi opredeljujejo do nekaterih idej, s katerimi želijo dodatno pomagati vsem udeležencem v tej storitveni dejavnosti. Prizadevajo si, da bi bil interventni zakon sprejet zelo hitro. "Če to ne bomo uspeli v tem tednu, pa bomo skoraj zagotovo z njim prišli na vlado v naslednjem tednu," je dejal Počivalšek.

Po pisanju današnjega Dela naj bi sicer predlog interventnega zakona predvideval tudi izdajo novih turističnih bonov, ki pa bi jih bilo mogoče porabiti tudi za druge storitve, ne le za prenočitev z zajtrkom. Počivalšek tega za STA sicer ni ne potrdil ne zanikal, dejal je le, da "delajo na novih in zanimivih idejah" in da je treba počakati, da vse predloge razdelajo do konca.

S predlogom za uvedbo novih turističnih bonov se morata sicer strinjati še minister za finance in vlada. Kolikšno vrednost bona naj bi prejel vsak prebivalec Slovenije, za zdaj še ni znano, omenja pa se, da naj bi bila ta vsota nižja od lanske, ki je za polnoletnega prebivalca države znašala 200 evrov, za mlajše od 18 let pa po 50 evrov, je danes še poročal časnik Delo.

Prav tako naj bi po neuradnih informacijah Dela lanski turistični boni ostali v veljavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 18:39 25.maj 2021.

    najbolj nova in iznajdljiva ideja bo ko bo ta vladna koalicija spakirala na smetišče zgodovine ;)

  • albert6 07:55 25.maj 2021.

    Spet bo hudič analfabet je spet vključil ščepec IQ Oz. vse kar premore

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 06:11 25.maj 2021.

    Ja, gospod Počitnikovalnik...imeli ste mnogo novih in zanimivih idej, posledica teh pa so ; Pomor v DSOjih, korupcija pri dobavi zaščitnih sredstev, testov...neefektivni in škodljivi "protikoronski ukrepi", nenormalna zadolženost države, razgradnja pravne države, podrejanje medijev, zavračanje kulture, spor z EU, ...prikaži več in trenutno še grožnja z državljansko vojno...Visoko ste priplezali s korupcijo in primitivnostjo....Padec bo globok in boleč, kajti narod spoznava, da bo treba določene osebe zapreti.