Slovenija
7770 ogledov

Delodajalci: čas je za pripravo nujnih ukrepov. Počivalšek ne odgovarja.

Zdravko Počivalšek Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška pred odborom DZ za gospodarstvo
Zdravko Počivalšek očitno še vedno ni pripravil ukrepov za poslovanje gospodarstva v luči vse večjega vpliva koronavirusa, mu očitajo delodajalci.

Čeprav pri nas še ni primer okužbe s koronavirusom, ta vse bolj vpliva na celotno gospodarstvo, tako na primer stoji proizvodnja v Revozu. V Združenju delodajalcev Slovenije opažajo namreč drastičen upad poslovanja in dnevno prejemajo pozive članov k takojšnjemu ukrepanju. Nekateri delodajalci so zaradi skoraj ničelnega poslovanja že prisiljeni k odpuščanju zaposlenih.

A na ministrstvu za gospodarstvo, ki ga vodi Zdravko Počivalškek, se s tem očitno nimajo časa ukvarjati, saj delodajalci v več kot tednu dni niso prejeli odgovora. Združenje delodajalcev Slovenije je na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo kot tudi na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve že 25. februarja naslovilo poziv k takojšnji pripravi ukrepov, a odgovora v tednu dni še niso prejeli, zato so danes Počivalška znova pozvali  nujnemu sklicu Strokovnega sveta za konkurenčno in stabilno gospodarsko okolje, v katerem sedijo predstavniki vseh organizacij v Sloveniji, ki interesno zastopajo gospodarstvo.

Kakšne ukrepe predlagajo delodajalci? "Subvencioniranje čakanja na delo, subvencioniranje krajšega delovnega časa ter omilitev vseh zakonskih pogojev za delo na daljavo oziroma delo od doma," pravijo v združenju, kjer opozorijo še, da bi bilo treba ukrepe aktivirati že danes.

Da se je vpliv pojava koronavirusa s širjenjem na naše sosednje države in ostale države Evropske unije intenziviral, opozarjajo delodajalci, zato se "posledice ne odražajo več zgolj v podjetjih, ki so močno vezana na kitajski trg, temveč so se s pojavom v praktično celotni Evropi razširila na vse ravni oziroma dejavnosti gospodarstva". 

Revoz Posledice Avto To ni več hec - ustavili so največjo slovensko izvozno družbo
Komentarjev 24
  • milan42 07:37 05.marec 2020.

    No sedaj pa le pokaži svojo lažnjivo nesposobno gofljo Nič ne zna Samo grabil bi rad Turistični holding Dej no dej V zapor z njim Dovol škode nam je v zadnjem mesecu napravil...

  • sam50 17:01 04.marec 2020.

    On se je kot vedno do sedaj ukvarjal predvsem sam s sabo in zdaj,ko se je rešil,gremo po starem naprej....

  • maresem 15:02 04.marec 2020.

    Upam, da se pojavi korona virus+, ki se bo lepil samo na levake, da jim zašije gofljo vsaj za 14 dni.