Slovenija
33 ogledov

Počivalšek zamenjal začasnega šefa Spirita

Zdenko Počivalšek Saša Despot
Vlada je izdala tudi soglasje, da se Janez Levec imenuje za vršilca dolžnosti Kemijskega inštituta, na čelu katerega bo zamenjal umorjenega Janka Jamnika. Na sveti večer pa so izvedli še nekaj drugih kadrovskih menjav.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je za v. d. direktorja Spirit Slovenija izbral Gorazda Miheliča. Zdajšnjemu vršilcu dolžnosti se izteče mandar. 

Renata Goloba so imenovali za državnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo. V državni upravi je bil zaposlen ob začetku poklicne kariere (med leti 1987 in 1994), nato pa med leti 1994 in 2001 opravljal svetovalne funkcije v Slovenski industriji jekla d.d. ter podjetju Acroni, kjer je bil tudi član poslovodstva. Od leta 2001 dalje je opravljal vodilne funkcije v podjetjih VTZ ter Pro svetovanje.  

Na ministrstvu za zunanje zadeve je generalni sekretar postal Stanislav Vidovič, ki je že od konca septembra vršilec dolžnosti. Vidovič je po izobrazbi magister politologije. V Ministrstvu za zunanje zadeve ima 18 let delovnih izkušenj, tekoče govori angleški, slovaški, srbski oziroma hrvaški ter nemški jezik.

Ministrica za zdravjje je na njeno željo razrešila vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko Vlasto Kovačič Mežek in za novega vršilca dolžnosti predlagala Tomaža Glažarja, dosedanjega direktorja Zdravstvenega doma Vrhnika. 

Dva vedejevca podaljšana

Aleksander Geržina, ki je že od julija vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za bilateralo in evropske zadeve na ministrstvu za zunanje zadeve, je bil znova imenovan za vršilca dolžnosti, saj je bil postopek javnega natečaja ponovljen. 

Gregor Mohorčič je na današnji seji vlade še za največ pol leta postal v.d. generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.