Slovenija
11389 ogledov

Počivalška zapušča najtesnejši sodelavec

Zdravko Počivalšek Saša Despot
Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti zapušča Zdravka Počivalška.

Aleš Cantarutti je bil desna roka Zdravka Počivalškov v vseh njegovih mandatih na čelu gospodarskega ministrstva. Odločitev je po poročanju Večera že sprejel, s položaja naj bi odšel v kratkem. 

Državni sekretar je zdaj na dopustu in za pojasnila ni dosegljiv. 

Počivalšek je v pisni izjavi za medije sporočil, da se je Cantarutti že pred časom odločil, da svoje izkušnje, ki jih je pridobil v javni upravi, nadgradi z delom v gospodarstvu.

"Odločitev o tem je bila sprejeta že pred iztekom delovanja prejšnje vlade, sva pa takrat sklenila dogovor, da zaradi izrednih razmer ostane na ministrstvu še za čas epidemije oziroma do umiritve razmer," je navedel minister. Z delom na ministrstvu bo zaključil sredi meseca.

Aleš Cantarutti | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

"Njegova odločitev ni politična, niti ne posledica kakršnihkoli konfliktov. V njej ni iskat ozadij, ker jih ni," je ob tem poudaril Počivalšek. "Zame je pomembno to, da ostajava v dobrih odnosih in da lahko nanj vedno računam," je dodal.

Cantarutti je bil na mesto državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu imenovan 17. decembra 2014. Na ministrstvo je prišel iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), kjer je bil nazadnje direktor centra za mednarodno poslovanje. Velja za enega najtesnejših Počivalškovih sodelavcev.

Počivalšek se je sicer skupaj s Cantaruttijem znašel v godlji zaradi poslov z zaščitno opremo, ki se je zaradi epidemije covida-19 kupovala v preteklih mesecih

Država je namreč za osem milijonov evrov naročila 220 ventilatorjev podjetja Geneplanet, ki jih je strokovna skupina ocenila kot manj primerne za uporabo pri bolnikih s covidom-19, poleg tega pa so bili med dražjimi, čeprav gre, kot jih je v Tarči opisal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek za golfe in ne mercedese.

Komentarjev 18
  • Buča Pepa 06:56 05.junij 2020.

    Dosti je naredil škode v politiki, sedaj gre na uničevalni pohod v gospodarstvo. Kar spomnite se gospodarstvenika Bavčarja!

  • Avatar Leon
    Leon 13:21 04.junij 2020.

    Žar je pripravljen .....

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 12:13 04.junij 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …