Slovenija
23 ogledov

Počuti se izigrano

Na včerajšnji seji je predlog o ponovitvi razpisa za direktorja Prešernovega gle Žurnal24 main
Vnovični razpis. Kranjski mestni svet Djilasove ni potrdil za direktorico Prešernovega gledališča.

Imenovanje. Kranjska mestna uprava bo razpis za direktorja Prešernovega gledališča ponovila. Tako je na včerajšnji seji odločil mestni svet, ki v odločitvi za ponovitev razpisa sicer ni bil enoten.

Nasprotniki so opozarjali, da je nepotreben, in vztrajali, da ga upravno sodišče v svoji sodbi ni zahtevalo, temveč zgolj vnovično presojo obeh kandidatov oziroma obrazložitev izbire Ivane Djilas. Prepričani so, da se z razpisom povzroča nepotrebno zavlačevanje, ki lahko pusti posledice na delovanju gledališča.

Pregrete strasti
Med zagovorniki vnovičnega razpisa je bilo slišati mnenje, da so v gledališču zaradi tožbe prejšnjega direktorja Boruta Veselka zoper imenovanje Djilasove pregrete strasti, ki jih je smiselno umiriti. Želijo tudi znova preveriti zanimanje za to mesto; nekateri si na čelu kulturnega hrama odkrito želijo Kranjčana.

Gledališče pred izzivi
Mestni svet je za začasno vršilko dolžnosti direktorja imenoval Mirjam Drnovšček. Ta je zatrdila, da bo gledališče normalno delovalo dalje. "Imamo prednostni nalogi, premiero in Teden slovenske drame. Trudili se bomo izpeljati vse, kot je bilo načrtovano," je dejala, razpleta na mestnem svetu pa ni želela komentirati.

"Osebno se po desetih mesecih od imenovanja za direktorico in ogromno vloženega dela počutim izigrano," pa je odločitev mestnega sveta komentirala Djilasova. Pravi, da je od septembra lani po navodilu sveta zavoda sodelovala pri pripravi programa, na podlagi katerega bo gledališče od ministrstva za kulturo 
dobilo sredstva za letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.