Slovenija
131 ogledov

"Počutim se kot Kranjčan"

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Beno Fekonja. Moralno vprašljiva kandidatura na listi Socialnih demokratov.

Beno Fekonja živi na Visokem, kandidiral pa bo za svetnika v Kranju, je opozoril vir, ki ni želel biti imenovan. Fekonja, sicer svetnik Socialnih demokratov (SD), je to priznal, hkrati pa opozoril, da ima formalno stalno prebivališče še vedno v gorenjski prestolnici.

Moralno sporna
Pri SD so z okoliščinami očitno seznanjeni. “Pravno kandidatura sicer ni sporna, moralno pa,” meni predsednik občinskega odbora (OO) stranke Stane Boštjančič. “Nočem drugim soliti pameti o morali, ampak sam osebno ne bi kandidiral,” je presenetil, hkrati pa poudaril, da o listi ne odloča sam, pač pa 16-člansko predsedstvo odbora.

“Če ne bi imel stalnega bivališča v Kranju, ne bi bil na naši listi,” je zatrdila podpredsednica odbora Nada Mihajlovič. “Moralno bi se mi zdelo sporno, če bi se kot kandidat v Kranj preselil tik pred volitvami,” je dodala, prepričana tudi, da je bila dozdajšnja vloga Fekonje tako v odboru stranke kot občinskem svetu pozitivna.

Začasno domovanje
Fekonja pravi, da v Kranju živi že od leta 1994, ko je prišel na študij. Stalno prebivališče ima v naselju Planina. “Na Visokem sem solastnik hiše, tam imam sedež podjetja in tam pet let živim z družino,” je priznal. “Ampak počutim se kot Kranjčan,” je zatrdil in dodal, da gre na Visokem za začasno domovanje in da se želi z družino čim prej preseliti nazaj v Kranj.

Naj odločijo volilci
Fekonja je prepričan, da javnosti s prebivališčem ne zavaja. “Zavajal bi, če ne bi povedal po resnici,” je dejal. “Formalno izpolnjujem vse pogoje za kandidaturo, nihče mi tudi ne more očitati, da ne delam za dobro Kranja. Naj volilci sami presodijo, ali lahko zastopam njihove interese v kranjskem mestnem svetu,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.