Slovenija
30 ogledov

"Počutimo se drugorazredne"

Pobudnik ustanovitve gibanja, bohinjski župan Franc Kramar. Žurnal24 main
Digitalna televizija. Težave s signali, župan hoče odgovore ministra Golobiča.

“Če je predsednik vlade ugasnil analogni signal, naj za vse Slovence prižge digitalnega,” pravi župan Bohinja Franc Kramar, ki je včeraj pisal tudi ministru za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorju Golobiču in ga opozoril, da je v digitalnem smislu Bohinj v veliki meri območje belih lis.

Vogel bodo pokrili sami
Po izklopu oddajnika Vogel sta namreč prisotna le še analogna signala za RTV Slovenija 1 in 2, oddajati pa je prenehal signal Pop TV. “Za analogni signal Pop TV bo do junija 2011 poskrbela občina, kar jo bo stalo okoli pet tisoč evrov,” je povedal župan. “Mislil sem, da bo za prehod poskrbela država, saj ne gre le za domačine, temveč tudi turiste, ki bodo sicer ostali brez televizijskih programov,” je dodal.

Bohinjce skrbi tudi nadgradnja oddajnikov. “Ker bo oddajnik na Voglu junija prenehal oddajati, bodo posledično prenehali delovati tudi oddajniki v Nomenju, Bitnjah in Češnjici. V tabelah širjenja omrežja na spletnih straneh RTV Slovenija teh oddajnikov razen Češnjice ni navedenih. Po meritvah RTV pa digitalni signal ne seže do teh vasi,” je pojasnil Kramar.

Kaj pa multipleks B?
Bohinjce pa zanima tudi, kdaj bo mogoče sprejemanje programov v omrežju multipleksa B (drugo državno omrežje za digitalno prizemno oddajanje), glede na to, da je v Bohinju sprejem vseh signalov problematičen. “Menimo, da je čas, da tudi Bohinj postane enakovreden preostali Sloveniji vsaj na področju sprejema TV signalov,” je zapisal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.