Slovenija
171 ogledov

Pod arkadami namesto pločnika trgovina

dež
1/3
Saša Despot
Po Hotelu Slon bo arkade zasteklila tudi Nama. Dela naj bi previdoma zaključili v približno dveh mesecih.

Po prenovi Slovenske ceste je arkade zaprl najprej Hotel Slon in tako razširil slaščičarno, v teh dneh pa so se začela tudi dela za zasteklitev arkad pri blagovnici Nama. Prenova naj bi trajala predvidoma dva meseca. V času prenove pa v Nami obljubljajo, da bo prodaja v pritličju potekala nemoteno. Za dva tedna naj bi zaprli le del spodnjega nadstropja, program pa bo v tem času prerazporejen.

Predlogu Name za zasteklitev arkad je Mestna občina Ljubljana ugodila že konec leta 2015. V obrazložitvi stališča do pobude so zavzeli mnenje, da po preureditvi območja, ki pešcem in kolesarjem dodaja dodaten prostor, s prometnega vidika arkade pri Nami niso več potrebne. Na ta način pa se vzpostavi staro stanje, saj v prvotni različici Nama ni imela arkad. Ob preureditvi Slovenske ceste v štiripasovno cesto so bile potrebne dodatne površine za pešce, ki so bile zagotovljene z dodatnim prostorom današnjih arkad.

Arkade bodo tako zasteklili povsod ob Slovenski cesti, razen pred vhodi v trgovino in dvigalo. Občina pa je trgovcu dopustila tudi možnost, da v območju zastekljenih arkad urediti gostinski program.

Kot nam je pojasnila predstavnica Name Maruša Komac, se za gostinski program niso odločili, ampak bodo na dodatnih 200 kvadratnih metrih, ki jih bodo pridobili s širitvijo in prenovo, širili prodajni program. "Kupcem bodo ponudili nove blagovne znamke na oddelku kozmetike, usnjene galanterije, modnih dodatkov, modnega nakita in nogavic. Skupaj s pritličjem bodo prenovili in razširili tudi Benetton," je še pojasnila Maruša Komac.

Komentarjev 5
  • maxmaxlj 20:46 08.marec 2017.

    London npr. A ne?

  • mp5 15:43 08.marec 2017.

    jkl, če želiš lahko najdeva še kakšno bolj utesnjeno mestece, a govora je o prestolnici. Za boljšo primerjavo si lahko vzamemo Celje, ki urbanistično precej bolj "diha" kot Ljubljana, da ne govorimo o nekaterih drugih Evropskih prestolnicah. Seveda pa je to moje dojemanje.

  • kapibara 15:00 08.marec 2017.

    Tam ne zastekljujejo pločnikov.. pa oglej si napise na zvoncih hiš..