Slovenija
15 ogledov

Pod Gorjanci se kali nov up

Še ne 14-letni kolesar iz Suhadola, vasice pod Gorjanci, želi zmagovati tudi v m Žurnal24 main
Kolesarstvo. Jon Božič vrti pedala vse hitreje in močneje. Rad in pridno trenira, še raje pa tekmuje.

“S kolesom se vozim od petega leta – takrat sem že vozil maraton po dolini Krke –, v kolesarskem klubu Adria Mobil pa treniram od 11. leta. V tem športu uživam,” pravi učenec 9. razreda Osnovne šole Brusnice.

Varovanec trenerja Sandija Papeža se lahko pohvali z odmevnimi rezultati doma in v tujini. Najbolj je ponosen na osvojitev dvakratnega državnega prvenstva in srebrnega odličja na evropskem prvenstvu na pisti.

Avgusta je uspešno nastopil na etapni dirki Kids Tour v Berlinu, pa tudi na dirki Youngster Tour v Avstriji, kjer je zmagal v gorski etapi, skupno pa osvojil tretje mesto.

Odločitev bo njegova
“Treniram petkrat na teden, od dve do tri ure na dan. Želim si, da bi osvojil najvišje naslove tudi v starejših kategorijah,” pove mladi up, čigar najboljši navijači so njegovi starši.

“Jona spremljamo na dirkah. Predan je športu in zdravemu načinu življenja, je motiviran in discipliniran. Odločitev, ali se bo v življenju s kolesarstvom ukvarjal profesionalno, bomo prepustili njemu,”
pravi mama Sonja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.