Slovenija
252 ogledov

Pod lupo kriminalistov

Koordinator JSKD za Gorenjsko Vladimir Brlek. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Kranj. Izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti v središču predkazenskega postopka.

Sum. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek v zvezi z domnevno zlorabo študentskih napotnic na kranjski izpostavi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD). To so v torek potrdili na Policijski upravi (PU) Kranj.

Obiskali sklad
V ponedeljek so v zvezi s tem izpostavo tudi obiskali in opravili, kot pravijo, določene dejavnosti. Kakšne, niso želeli razkriti, niti zoper koga je preiskava uperjena.

Oblakova prijava

Spomnimo. V petkovem Žurnalu smo pisali o prijavi, ki jo je na Kosovo komisijo zoper koordinatorja sklada za Gorenjsko Vladimirja Brleka podal Zvone Oblak.

Ta v prijavi navaja, da si je Brlek prek študentskih napotnic nakazoval denar, naslovnika pa nagradil z desetimi odstotki zneska.

Videl naj bi tudi, kako si Brlek prilašča denar od vstopnin, pobranih na prireditvah, in ponareja dokumente.

Med drugim mu očita tudi vplivanje na komisije in razdeljevanje finančnih sredstev, Brlek obtožbe odločno zavrača.

˝Na vprašanja o konkretnih fizičnih osebah zaradi varovanja osebnih podatkov ne moremo odgovoriti,˝ je v pojasnilo zapisal tiskovni predstavnik PU Andrej Zakrajšek.

Pet mesecev od naznanila
Naznanilo o sumu zlorab študentskih napotnic je sicer decembra vložil predsednik zveze kulturnih društev Rastko Tepina in poudaril, da se je odzval na navedbe v dopisu, ki ga je prejel.

Ker je od tega preteklo že pet mesecev, epiloga pa še ni, je Tepina prepričan, da so se na kranjski policijski upravi resneje lotili primera šele po petkovem članku v Žurnalu.

Spomnimo, pisali smo o prijavi, ki jo je na Kosovo protikorupcijsko komisijo zoper koordinatorja sklada za Gorenjsko Vladimirja Brleka podal Zvone Oblak.

Kmalu konec postopka
Tiskovni predstavnik PU Kranj Zakrajšek je zanikal, da je bil ponedeljkov obisk sklada posledica članka.

˝Gre za naključje,˝ je dejal. Obisk po izidu članka je posledica odsotnosti človeka, ki so ga želeli izprašati, pravi Zakrajšek, sicer pa ustrezne dejavnosti predkazenskega postopka potekajo nemoteno od januarja, je zatrdil in dodal, da je bila med drugim v tem času zasežena tudi dokumentacija.

Kdaj bo predkazenski postopek končan, Zakrajšek ni želel napovedati, je pa dejal, da se bliža koncu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.