Slovenija
27 ogledov

Pod tovornjakom se je udrla cesta, ta se je prevrnil na avto

nadvoz Medno Saša Despot
Pred mejnim prehodom Gruškovje nastajajo zastoji zaradi nesreče. Poškodovana je 17-letnica.

Neposredno pred razvrstilnimi pasovi pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje na gradbišču bodoče avtoceste se je pod tovornim vozilom naloženim z zemljo in kamenjem udrla nasipna cesta. Tovorno vozilo se je prevrnilo in z višine okoli dveh metrov padlo na osebno vozilo, ki se je po cesti pomikalo proti mejnemu prehodu. Gradbišče je od glavne ceste ločeno zgolj z zaščitno ograjo.

Po  dosedanjih  ugotovitvah mariborskih policistov so v osebnem avtomobilu bosanskih  registrskih oznak štirje  državljani  Nizozemske  potovali po glavni  cesti od Podlehnika proti Gruškovju. V  nesreči se je poškodovala 17-letna potnica, ki je sedela na prednjem sovoznikovem sedežu, ostali trije potniki so nepoškodovani.

"Na  pomoč  je  takoj priskočil voznik bagerja z gradbišča, ki je do prihoda gasilcev  dvignil  tovorno  vozilo,  da  je  razbremenil pritisk na vozilo. Potnike  so  nato  iz  vozila  rešili  gasilci," je pojasnil Miran Šadl, predstavnik PU Maribor, ki je dodal še, da so poškodovanko z reševalnim vozilom odpeljali  v  SB  Ptuj,  vendar stopnja njenih poškodb še ni znana, ni pa v življenjski nevarnosti.

Raje izberite druge mejne prehode

Po t.i. servisni cesti je ponovno zagotovljen promet proti Mednarodnemu  mejnemu  prehodu  Gruškovje  in obratno. Potek poteka počasi, vendar  tekoče. Kljub vsemu pa policisti še vedno priporočajo, da tisti, ki potujejo na Hrvaško, izberejo sosednje,  manj  obremenjene  mejne  prehode. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.