Slovenija
19 ogledov

Pod tožilsko in policijsko lupo

“O kakršnikoli preiskavi ne vem ničesar,” trdi Petan. (Foto: Delo) Žurnal24 main
(Ne)gospodarno. Posli z obveznicami.

Policija preverja, koliko naj bi bilo zaradi prodaje za tri milijone državnih obveznic in nakupa obveznic Dela prodaje (konec lanskega leta) oškodovano poslovanje Sklada za financiranje razgradnje Jedrske elektrarne Krško (Jek), trdijo neuradni viri blizu policijskim vrstam.

Krški policisti molčijo
Na krški policijski upravi sicer niso razkrili, ali koga od odgovornih na skladu sumijo morebitnega oškodovanja in kdo naj bi se ob tem finančno okoristil. “Policija navedeno zadevo proučuje skupaj z drugimi organi v smislu obstoja znakov morebitnih uradno pregonljivih kaznivih dejanj in bo v primeru potrditve izvedla vse potrebne zakonite ukrepe,” so pojasnili.

Preverjajo vlogo Petana
Krški tožilci, ki naj bi policiste v tej preiskavi usmerjali pri pridobivanju dokazov, prav tako niso odgovorili, koga so vzeli pod drobnogled. Neuradno pa naj bi preverjali vlogo Bojana Petana v omenjeni naložbi, ki jo je v začetku februarja upravni odbor sklada prepoznal kot negospodarno. “O kakršnikoli preiskavi ne vem ničesar,” je na vprašanje, ali so ga policisti že zaslišali, odgovoril Petan, direktor DZS. Ta je lastnica večine Dela prodaje, ki je izdalo obveznice, da pridobi svež denar za prevzem Term Čatež. Obveznice, ki zaradi visoke cene menda za običajne vlagatelje niso bile zanimive, pa je nato kupil Sklad za financiranje Jeka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.