Slovenija
10 ogledov

Podaljšal, ne pa unovčil garancije

Vse sedeže na stadionu bodo morali namestiti naslednji teden. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Stožice. Če Grep ne bo ujel roka, bi Janković lahko zahteval 25 milijonov.

Ljubljanski župan Zoran Janković je v četrtek prvič jasno povedal, da bo Grepu, ki gradi športni park Stožice, odobril podaljšanje roka, če bo to želel, predvsem za dokončanje dvorane. To pomeni, da 1. julija ne bo unovčil 25 milijonov evrov bančne garancije.

Brez kredita ne bo šlo
Meni tudi, da projekta ne bo mogoče končati brez posojila bank v višini 150 milijonov evrov. “Mislim, da si banka tega ne sme privoščiti, ker je že januarja dala ponudbo, ki je bila tudi formalno sprejeta, zato se mora doseči dogovor,” je povedal 
Janković.

V Grepu bodo imeli v naslednjih dneh veliko dela z dogovarjanjem o posojilu, dokončanjem dvorane, ki bo po vsej verjetnosti zamujala, in odpravo pomanjkljivosti, ki jih je na sredinem tehničnem pregledu ugotovila 23-članska komisija. Po besedah ministrstva za okolje in prostor je namreč treba namestiti še sedeže tribun in opremo za medije, manjkajočo sanitarno opremo in tlake, dokončati fasado, glavna dostopna stopnišča, elektrostrojne instalacije, varnostno razsvetljavo, urediti in dokončati sisteme požarne zaščite, urediti vse za intervencije in evakuacije ter izvesti manjkajoč vhod s krožišča Titove ceste, poleg tega pa tudi urediti vso dokumentacijo.

V Grepu so zagotovili, da bodo to naredili do 28. junija, ko bo komisija opravila še en tehnični pregled. Takrat bodo člani komisije prvič pregledali dvorano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.