Slovenija
31 ogledov

Podarjene počitnice otrokom

Dobrodelno. Zimovanje na Gorenjskem za sto otrok iz ogroženih družin.

Na smučiščih Podkoren, Tromeja, Srednji vrh in v Zgornjih Gorjah je na šestdnevnem smučanju sto otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije.

Vsako leto je za okoli 30 odstotkov več potreb za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.
Majda Struc, generalna sekretarka ZPMS

Včeraj so jih prvih smučarskih zavojev učili smučarji Alenka Dovžan, Jure Košir in Rene Mlekuž, ki so se pridružili dobrodelni akciji, s katero Diners club Slovenija (DCS) že tretje leto omogoča letovanje za otroke, ki si tega zaradi stiske v družini ne bi mogli privoščiti; do zdaj so ga omogočili 372 otrokom.

Gre za skupno akcijo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), ki je za tokratno zimovanje od podjetja prejela 16 tisoč evrov, v treh letih pa dobrih 63 tisoč evrov.

Kot je povedala Brina Černetič, svetovalka uprave DCS, v tokratni akciji prvič sodeluje več podjetij; družba Elan je podarila 50 parov smuči, Alpina pa 20 parov smučarskih čevljev.

Vse več prošenj
Leon Korošec, izvršni direktor zimske divizije v Elanu, je dejal, da želijo, da se tudi ti otroci naučijo smučati, z donacijo smuči pa so prispevali okoli pet tisoč evrov. Na ZPMS poskrbijo, da so letovanj vsako leto deležni drugi otroci. Na leto imajo na voljo milijon evrov, od tega 300 tisoč evrov namenijo za letovanja, preostalo pa za pomoč družinam. Od države dobijo le štiri odstotke denarja, želijo pa si, da bi jim ga zagotovila vsaj za materialne stroške in humanitarne programe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.