Slovenija
0 ogledov

Podatke zahtevala tudi Pahorjeva vlada

nova vlada 10-02-2012 Žurnal24 main
Nova vlada ob prevzemanju poslov od ministrstev zahteva tudi seznam na novo zaposlenih med letoma 2008 in 2012. Enako je leta 2008 zahtevala tudi Pahorjeva vlada.

Ob prevzemu poslov na posameznih ministrstvih nova vlada zahteva natančne in celovite podatke o stanju resorjev. Tako v dvostranskem dokumentu v 17 točkah poleg finančnih bilanc, morebitnih sodnih postopkov in povzetka dela v preteklem mandatu novi oblastniki zahtevajo tudi seznam na novo zaposlenih med letoma 2008 in 2012. Na ministrstvih morajo navesti še, od kod so ti kadri prišli oziroma na katero delovno mesto so bili prerazporejeni, piše Delo.

Enako tudi Pahorjeva vlada

Novi direktor Urada vlade RS za komuniciranje Anže Logar je za Delo povedal, da je to ustaljena praksa pri menjavi oblasti in da je imela enake zahteve pred tremi leti tudi Pahorjeva vlada. Da to ne drži, je zatrdil Logarjev predhodnik Darijan Košir: "Gre za enako prakso kot leta 2004. Pahorjeva vlada takšnih podatkov ni nikoli zahtevala." Dodaja, da so se nekateri odhajajoči ministri, na katere je bila pred primopredajo naslovljena omenjena zahteva, uprli in odločili, da tega ne bodo storili.

Vendar sklep o primopredaji poslov na ministrstvih, ki ga je Pahorjeva vlada sprejela na prvi redni seji 22. novembra 2008, negira Koširjevo izjavo. Sklepu je namreč priložen vzorec primopredajnega zapisnika, ki vsebuje seznam potrebnih poročil o delu ministrstev v obdobju 2004–2008.

Na seznamu poročil je navedeno tudi poročilo s področja kadrovskih zadev, ki naj med drugim vsebuje seznam vseh na novo zaposlenih v obdobju od 3. decembra 2004 do 20. novembra 2008 po organizacijskih enotah ter podatke, od kod so na novo zaposleni prišli oziroma s katerega delovnega mesta in na katero delovno mesto so bili razporejeni.

 

Objavili faksimile obeh primopredaj

Naknadno je urad vlade za komuniciranje danes na spletni strani vlade objavil faksimile obeh primopredajnih zapisnikov, iz katerih je razvidno, da sta zapisnika identična ter da je bilo treba že ob primopredaji leta 2008 v skladu s 14. točko zapisnika pripraviti tudi seznam na novo zaposlenih v obdobju od 3. decembra 2004 do 20. novembra 2008 po organizacijskih enotah.

Komentarjev 5
  • zdrej 08:51 14.februar 2012.

    In kaj je narobe s popisom stanja? Potem enostavno to preveriš in opozoriš in imaš sranja, ki so bila narejena do sedaj črno na belem. Če ti potem kdo kaj očita, pa si naj gre tam prebrat, če si ga ...prikaži več seveda upaš do teh dokumentov usmeriti (če nisi ti zasral).Glede na odnos nekaterih do vlade, glede na politkantsvo v naši v celoti nesposobni politiki je to logično dejanje in tudi pravilno.

  • 1111 18:33 13.februar 2012.

    ...slika odzgoraj pove vse! ...hahahahaha...slovenska sramota!!!!!!

  • Franc Bukovec 18:20 13.februar 2012.

    "ja, Borut je tko naredil, zdej bomo pa še mi!!" Matr ste kmeti SDS. Če je prejšnja vlada imela kakšno slabo navado ali naredila kaj narobe, vam seljakom tega ni potrebno ponavljat ali se sklicevat na to. Ne vem ali ...prikaži več ne znate biti boljši ali ste preneumni, da bi bili boljši od svojih predhodnikov? Govorite, da je treba doseči široko soglasje, da je treba prenehat z delitvami, sedaj pa se sklicujete na prakse, ki imajo prav tak efekt. Butli.