Slovenija
18642 ogledov

Podatki o Covid-19: Včeraj odlično, a s pomembnimi spremembami

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju
1/3
Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Včeraj je bilo po Sloveniji opravljenih 1.848 PCR testov, 329, oziroma 17,8 odstotka jih je bilo pozitivnih.

Podatki o Covid-19: Včeraj odlično, toda s spremembami pri poročanju

Včeraj je bilo po Sloveniji opravljenih 1.848 PCR testov, 329, oziroma 17,8 odstotka jih je bilo pozitivnih.

V primerjavi s prejšnjo soboto je bilo okuženih za tretjino manj. Toda pomembno je opozoriti na novost, ki velja od danes dalje. Hitri HAT testi se bodo po novem potrjevali s PCR testi, zato v statistiko niso več vključeni.

Po podatkih Sledilnika je bilo včeraj s hitrimi testi testiranih 5.275 ljudi. Koliko pozitivnih so odkrili, z NIJZ ne poročajo. Dejstvo pa je, da smo vsak dan bližje rumeni fazi, ki se sproži, ko 7-dnevno povprečje okuženih pade pod 600, hospitaliziranih pa pod 500.

 | Avtor:

Aktivnih primerov virusa v Sloveniji se je včeraj zmanjšalo za 259. Skupno število okuženih je bilo včeraj 12.936.

Povprečje novih okužb v zadnjih sedmih dneh je zdrsnilo za nekaj manj kot tri odstotke na 828.

Več kot šest odstotkov manj je od včeraj tudi hospitaliziranih – številka se je ustavila pri 739, od tega jih je na intenzivnih oddelkih slovenskih bolnišnic 149.

Včeraj je zaradi covida-19 umrlo 13 ljudi, skupna številka žrtev, ki jih je doslej terjala bolezen, je 3.705.

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju | Avtor: Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko Saša Despot

Komentarjev 8
  • Kirka 14:29 14.februar 2021.

    Sedaj vidimo, da je bil vse nateg ali pa morda neznanje epidemiološke in zdravniške stroke. S popolnoma nezanesljivimi hitrimi testi in nezanesljivimi PCR testi ste na tisoče zdravih ljudi zapirali v karanteno, zgubljali so delovna mesta, propadala so podjetja. Zakaj ...prikaži več delate na PCR testih 40 ciklov, ko so tuji znanstveniki že ugotovili, da je več kot 30 ciklov preveč, test zazna tudi ostanke že prebolenih viroz in spet so zdravi ljudje označeni za covid bolne.

  • Mesija_se_vraca 13:12 14.februar 2021.

    Kreteni novinarski, raje poročajte o raznih kvazi zvezdah in o horoskopih, ker bo vseeno bolj koristno, kot pa o tej prevari ker smo jih res že vsi siti, verjame pa samo še 10%. Če se trudite samo za njih, potem ...prikaži več pa kar veselo naprej. Koliko bo kutri mrtvih? kako kaže stavnica? Budale butalske.

  • sajnires 12:45 14.februar 2021.

    bravo naši....