Slovenija
1560 ogledov

Podatki o klicih na 112 na temnem spletu

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Kje je prišlo do vdora?

Na temnem spletu so se pojavili podatki o klicih na številko 112, ki se nanašajo na hitro medicinsko pomoč kličočim. Po podrobnem pregledu strežnikov v Upravi RS za zaščito in reševanje so na ministrstvu za obrambo ugotovili, da vdora v te strežnike ni bilo in da podatki z njih niso bili ukradeni, so sporočili z ministrstva.

Po navedbah ministrstva vse kaže, da je do vdora prišlo na drugih strežnikih oziroma napravah izven uprave za zaščito in reševanje in ministrstva, saj vsebina s podrobnejšimi zdravstvenimi podatki, ki je objavljena na temnem spletu, ni nastala na upravi in ministrstvu.

Številka 112 ter informacijska sistema uprave in ministrstva delujejo nemoteno in varno, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Po informacijah 24 UR se je zgodil kibernetski vdor v informacijski sistem PGD Verd, ki je povezan z Dispečerskim centrom zdravstva Ljubljana. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri_ 22:53 15.januar 2024.

    A od Puklastega tudi? Sam vprašam...

  • dani5 16:51 15.januar 2024.

    Naše zdravstvene kartoteke so digitalne. Slej ko prej bodo tudi to ukradli. Kar je na enkrat na " drotu", ni več varno.

  • h4ck3r 16:44 15.januar 2024.

    "Številka 112 ter informacijska sistema uprave in ministrstva delujejo nemoteno in varno"...nemoteno že, varno pa več kot očitno ne. Pa kaj se sploh kdo še prosluša ko kaj izjavi ali prebere ko kaj zapiše?