Slovenija
31 ogledov

Podatki so "popolno zavajanje"

slovenija 06.07.2011 Natasa Pirc Musar, novinarska konferenca Informacijskega po Saša Despot
Informacijska pooblaščenka opozarja, da podatki GZS o padcu obiskanosti spletnih strani in prihodkov spetnih trgovin zavajajo javnost.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar se je danes odzvala na sporočilo Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), da nova pravila glede uporabe piškotkov uničujejo slovenski spletni prostor. Po njenem zbornica v "nenavadnem" sporočilu o padcu obiskanosti spletnih strani in prihodkov od prodaje v spletnih trgovinah "brez argumentov, s pavšalnimi, nepojasnjenimi podatki in z veliko mero nepoznavanja evropskega prava" vlado poziva k spremembi zakona.

Piškotki niso vzrok za upad prodaje, obiskanost pa ni nujno manjša

V uradu informacijske pooblaščenke dvomijo, da je obiskanost spletnih strani upadla zaradi novih pravil o piškotkih, podatki o padcu prihodkov od prodaje v spletnih trgovinah pa so po njihovem "popolno zavajanje". Spletne trgovine so namreč izjema in lahko piškotke uporabljajo tudi brez privolitve posameznika. Poudarjajo tudi, da imajo morda nekatere spletne strani manj izmerjenega obiska, ne pa tudi dejanskega, saj nekateri uporabniki ne sprejmejo piškotkov ali jih blokirajo.

Komentarjev 4
  • Pepe007 07:02 16.julij 2013.

    Saj je vse povedala, samo žal ne razume, kaj je povedala:"Poudarjajo tudi, da imajo morda nekatere spletne strani manj izmerjenega obiska, ne pa tudi dejanskega"Samo merjen obisk je pomemben, ker na osnovi tega plačajo oglaševalci.

  • mph 22:49 15.julij 2013.

    Musarjeva, ti piškotki so eno največjih sranj - po domače povedano - ki si jih je nekdo privoščil na račun davkoplačevalskega denarja. Do tega nismo prišli zastonj. Kretenizem totalni. In kaj zdaj ... vse strani imajo ta obvestila, ne sprejmeš, ...prikaži več ne moreš uporabljat. Sprejmeš, si na istem. In nič takega, kar ne bi vsak vedel. Samo en kup NEPOTREBNIH SITNOSTI. Kot, da v tej državi nimamo bolj akutnih problemov. Raje se ukvarjajte z dejanskimi krštivami.

  • Fulmmer 21:32 15.julij 2013.

    Piškotki? Če bi bila potička mogoče ne bi bilo tolk problemov....