Slovenija
52170 ogledov

Podatki za nedeljo: Takih številk ni bilo že od konca oktobra

Covid-19 na Jesenicah Profimedia
Epidemija očitno še naprej upada.

V nedeljo je bilo po podatkih uprave za zaščito in reševanje izdanih 704 TAN kod, kar pomeni, da bo tudi približno toliko, verjetno nekoliko več potrjenih pozitivnih PCR Testov. Pričakovati je, da bo na koncu potrjenih manj kot tisoč PCR testov, kar se ni zgodilo že od konca oktobra. 

Pred enim tednom je bilo v nedeljo potrjenih 951 TAN kod - primerjava s podatki izpred enega tedna pokaže, da epidemija še naprej upada, kar je spodbudno. 

Covid-19 na Jesenicah Covid-19 Slovenija Novi podatki: Dobre novice, takšnih številk ni bilo že od oktobra

Prejšnjo nedeljo je bilo sicer na koncu potrjenih 1.039 pozitivnih PCR testov, za danes pa kaže, da bo številka po dolgem času trimestna oz. nižja od tisoč. Nazadnje je bilo manj kot tisoč potrjenih primerov v nedeljo, 24 oktobra, ko je bilo potrjenih 708 pozitivnih PCR testov.

Kljub upadanju epidemije je stanje še naprej resno, saj so številke še vedno tako visoke, da nas na evropskem zemljevidu ECDC uvrščajo med temno rdeče države. 

O resnosti situacije govori tudi število covidnih bolnikov v bolnišnicah, kjer se jih po zadnjih podatkih zdravi 1034, od tega jih je 271 na enotah za intenzivno terapijo. 

Zdravstvene ekipe so izrčrpane, zato je je včeraj Sloveniji prišla na pomoč prva ekipa šestih zdravstvenih delavcev (dva zdravnika in štirje zdravstveni tehniki) iz Italije - še devet se jih bo pridružilo jutri, ki bodo pomagali v slovenskih bolnišnicah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • pero02 23:20 06.december 2021.

    Čidno,bolj se ljudje cepijo,več je bolanih.Kje je tu logika in zakaj vsiljujete cepiva.Kako dolgo še ,da bo posvetila žarnca v glavi?

  • simona38 11:35 06.december 2021.

    Seveda sedaj upada, ker se bližajo prazniki, to je zmeraj tako. Po novem letu bo pa spet "kao" ne vem koliko okuženih. Tudi ne vem, kako vedo za naprej kaj bo in od kje vedo kako se virus imenuje.

  • joze95 09:39 06.december 2021.

    Današnja domača naloga za vse ravnatelje osnovnih šol in gimnazij, ki niso razumeli ukrepa ministrstva za šolstvo....... napiši dvajsetkrat in nato preberi naglas pred ogledalom: Ministrica je sledila predlogu medicinske stroke in je zato imela prav, ko je zastopala stališče ...prikaži več popolne kontrole samotestiranja v šolah. VSI STARŠI, KI SO TEMU NASPROTOVALI SO PO PRAVILU lagali in si izmišljali razne razloge. Dokaz zato je naglo upadanje okužb. Žal mi je, da tega nisem razumel!