Slovenija
21 ogledov

Podbregar nič o črnem fondu

Pred parlamentarno preiskovalno komisijo je stopil Iztok Podbregar. Žurnal24 main
Sova. Nekdanji šef je moral k preiskovalni sodnici, ker naj bi zlorabil položaj.

Ljubljansko sodišče naj bi v kratkem končalo preiskavo, ki jo vodi zoper Iztoka Podbregarja, nekdanjega šefa Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova). Sredi tedna naj bi preiskovalna sodnica po naših neuradnih podatkih zasliševala še zadnje priče, ki bodo vabljene na sodišče, preden se preiskava uradno zaključi.

"Ni še konec"

“Preiskava še poteka in zaslišanih bo še nekaj prič,” pojasnjujejo v Odvetniški družbi Čeferin, kjer zastopajo Podbregarja. Preiskavo je tožilstvo zahtevalo leta 2007; Podbregarju očitajo, da naj bi kot šef Sove zlorabil položaj.

Agencija naj bi leta 2005 namenila približno 900 evrov za letalsko vozovnico za indijskega zdravilca, ki naj bi oskrbel nekdanjega predsednika države Janeza Drnovška. Ta denar pa naj bi vzeli iz posebnega črnega fonda, ki naj bi ga Sova uporabljala za posebne namene. Iz tega fonda naj bi za 2.300 evrov kupili tudi ročno uro za uslužbenca Sove, ki se je upokojeval. Podbregar podrobnosti preiskave ne želi komentirati, saj kot nekdanji šef agencije ne sme razkrivati podrobnosti o njenem delovanju. In tudi dokumenti, s katerimi tožilstvo dokazuje Podbregarjevo zlorabo, naj bi bili tajni oziroma zaupni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.