Slovenija
210 ogledov

Podelili priznanja za akcijo Sever

znak policije za sodelovanje, policija, akcija Sever, Katarina Kresal, Janko Gor
1/17
Žurnal24 main
23 nekdanjih delavcev organov za notranje zadeve je danes prejelo znak policije za sodelovanje v akciji Sever leta 1989 ter drugih pomembnih operativnih akcijah.

"V izjemno čast mi je, da lahko ob tej slovesni priložnosti pozdravim tiste, ki ste pred 20 leti s pogumnimi dejanji zaznamovali razvoj demokratičnih procesov v Sloveniji," je v nagovoru dejal generalni direktor policije Janko Goršek in poudaril: "Danes je jasno, da je akcija Sever uspela ustvariti upanje v boljši jutri."

Podelitev priznanj: oglejte si galerijo.

Današnja podelitev priznanj je zato po njegovem dobra priložnost, da "ponovno opozorimo na vlogo slovenskih miličnikov, ki ste ubranili demokratične zahteve Slovenije in ji utrli pot v samostojnost". Vloga milice pri preprečitvi tako imenovanega mitinga resnice v Ljubljani je po njegovem "postala neusahljiv vir spominov na pogum, vztrajnost, ponosno držo naših miličnikov".

Znak se podeli za uspešno oziroma večletno pomembno sodelovanje ali pomoč policiji pri opravljanju nalog, povezanih s krepitvijo varnosti ali za večkratno pomembno sodelovanje in pomoč pri posamezni varnostni akciji.

Pomembno je, da pripadnikom takratnih organov za notranje zadeve priznamo zasluge in ohranimo zgodovinski spomin za mlajše rodove, ki so jim bili težki koraki osamosvojiteljskih prizadevanj prihranjeni.
Janko Goršek

Bronasti znak policije za sodelovanje so prejeli Peter Franetovič, Janez Rom, Stanislav Sakovič, Andrej Torkar, Angel Vidmar.

Srebrni znak so prejeli Franc Bevc, Alojz Flisar, Stane Leskovšek, Branko Šekoranja.

Zlati znak pa so prejeli: Anton Bregar, Tomo Čas, Pavle Čelik, Leopold Jesenek, Jože Kolenc, Silvo Kozlevčar, Drago Kupnik, Borut Likar, Miha Molan, Anton Pozvek, Bojan Skočir, Marjan Starc, Rajmund Veber, Alojz Žist.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.