Slovenija
13 ogledov

Podizvajalci zahtevajo sestanek

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Podjetja, ki so sodelovala pri gradnji soseske Celovški dvori, so Vegradu, NLB in ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poslala vabilo za takojšnji sestanek glede rešitve neplačanih obveznosti.

Podjetja predlagajo sestanek še pred zdaj napovedanim za 2. junij. Poudarili so, da ne želijo, da bi kupci stanovanj čakali pred vrati in so pripravljeni ter usklajeni za takojšnji sestanek.

Podizvajalci se zavzemajo za skupna in ne individualna pogajanja z Vegradom, iz velenjskega gradbinca pa so sporočili, da so pripravljeni tudi na pogovore z Združenjem izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu in da mediacije kot možne rešitve nastalih zapletov ne izključujejo.

Pod okriljem združenja se je sicer združilo več Vegradovih podizvajalcev, ki Vegradu ne želijo predati dokumentacije, potrebne za pridobitev uporabnega dovoljenja za stanovanja, dokler jim Vegrad ne poravna s pogodbami določenega plačila oziroma se z njimi dogovori za drugačne pogoje plačila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.