Slovenija
36 ogledov

Podizvajalec nad Tovšakovo, Zidar izločen

Pred sojenjem je Tovšakova doživela verbalni napad. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V Ljubljani se brez Ivana Zidarja nadaljuje sojenje v zadevi Čista lopata. Pred prihodom na sodišče je Tovšakovo pričakal domnevni podizvajalec in jo verbalno napadel. Zidarja izločili iz postopka.

Ivan Zidar spet ni prišel na sojenje, zato ga je predsednica sodnega senata Vesna Podjed začasno izločila iz postopka. Na začetku današnje obravnave je namreč njegov zagovornik Janez Koščak pojasnil, da je Zidar v četrtek zvečer spet poiskal zdravniško pomoč na ljubljanskem kliničnem centru ter da se obravnave ni bil sposoben udeležiti.
 
Sodnica Podjedova mu je odvrnila, da je navzočnost Zidarja na današnji obravnavi nujna, tožilka Bojana Podgorelec pa je zahtevala, naj se preveri navedbe glede zdravniškega stanja in naj se ugotovi, ali so Zidarja hospitalizirali ali odpustili v domačo oskrbo.

Zaslišali nekaj prič
Z zaslišanjem prič so nadaljevali brez njega. Zaslišali so dve priči, ki sta bili v času preiskave zaposleni v Primorju ter dve, ki sta bili v tistem času zaposleni v SCT.  

Boštjan Okoren, vodja projekta za gradnjo kontrolnega stolpa pri Primorju  je pojasnil, da so v tem primeru z SCT nastopali v t.i. joint venture ter so se zato dogovarjali, kako si bodo razdelili dela. Nekdanji vodja marketinga v Primorju Marjan Mučič pa je razložil, da so se, ko so z SCT skupno nastopali pri ponudbi, vedno usklajevali za cenike.

Manjši incident s Tovšakovo

Tik pred vstopom v sodišče je nekdanjo prvo damo Vegrada pričakal domnevni podizvajalec, ki jo je nadrl in ji dejal, da bo šla v zapor, ker je kriva. Dejal je tudi, da tudi njemu dolguje denar.

Obravnava, v kazeri so Zidar, Tomaž Žibert, Borut Farčnik, Tovšakova, Dušan Črnigoj, Ivan Demšar, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku, se bo nadaljevala v torek, ko bodo brali dokumentacijo, v petek pa so kot priče vabljeni nekateri zaposleni Vegrada.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:17 07.januar 2012.

    Največji hec je , ker je sam kontrolni stolp čisti kondstrukt, da se ptički nanj ujamejo !