Slovenija
17 ogledov

Podjetja, ki se jim je bolje izogibati

Gradbeni delavec Saša Despot
Zavod za zaposlovanje je objavil osvežena seznama delodajalcev z omejitvami pri zaposlovanju tujcev in posredovanju.

Danes je Zavod RS za zaposlovanje na svojih spletnih straneh objavil osvežena izpisa iz evidence pravnomočno zaključenih postopkov o prekrških zoper delodajalce, pravne osebe in samostojne podjetnike posameznike, ki jih je pridobil od Inšpektorata RS za delo na podlagi zakona o zaposlovanju in delu tujcev ter na podlagi zakona o urejanju trga dela.

Osvežene podatke bo zavod objavljal 15. v tekočem mesecu, v tokratnih podatkih pa so upoštevali stanje na dan 31. 8. Oba seznama si lahko ogledate na njihovi strani – pod rubriko Obvestila.

Seznam delodajalcev s prepovedjo zaposlovanja tujcev na dan 31. 8. obsega kar 600 podjetij, seznam delodajalcev z negativnimi referencami, za katere so prejeli podatke o pravnomočno ugotovljenih prekrških s področja delovnopravne zakonodaje in ki so želeli posredovanje brezposelnih na prosta delovna mesta, pa vsebuje 49 podjetij.

Komentarjev 3
  • 1111 20:20 15.september 2011.

    ...imam občutek, da gre vsa EU politika v tri krasne...vse kaže, da nebo dolgo, o se bodo ponovno postavljalemejin bil vsak sam svoj gospodar...kar je bilo tudi za pričakovat....

  • privat 20:06 15.september 2011.

    in to je vsa inteligenca naše politike k boljšem jutri...res mongoloidno!!

  • 1111 19:17 15.september 2011.

    ...idioti so ponovnooričeli z "enim prepisom"...