Slovenija
24 ogledov

Podjetja lahko v krizne ukrepe vstopijo še ta mesec

Koliko delovnih mest bo ukinjenih po izteku ukrepov, Svetlik ne more oceniti. (F Žurnal24 main
Čakanje na delo. Odziv na ukrep za povračilo nadomestila plače za delavce na čakanju nad pričakovanji, vlada bo morala zagotoviti dodatna sredstva.
33,5 milijonov evrov več, kot je bilo predvideno, je Svetlik razdelil za ohranjanje delovnih mest.

Podjetja lahko v vladna programa za pridobitev sredstev za delno subvencioniranje polnega delovnega časa in za delno povračilo nadomestil za delavce na čakanju na novo vstopijo le še do konca marca. Vlada ne načrtuje podaljševanja ali ponavljanja omenjenih ukrepov, je danes vnovič potrdil minister za delo Ivan Svetlik. Po marcu bo tako možno le še podaljševanje vlog za podjetja, ki so že vključena v katerega od programov. Subvencije za skrajšanje delovnega časa bodo izplačevali najdlje do konca septembra, povračila nadomestila plače pa do konca marca prihodnje leto.

Vlada ocenjuje, da je ohranila 26 tisoč delovnih mest. “Seveda to ne pomeni, da katero od teh delovnih mest ne bo izgubljeno po tem, ko teh ukrepov ne bo več,” je povedal Svetlik.

Za izplačilo vseh pogodb za povračilo nadomestil za delavce na čakanju bo morala vlada pridobiti dodatna sredstva. Vrednost sklenjenih pogodb s 532 podjetji je 75,5 milijona, rezerviranih sredstev v proračunu pa je za zdaj 42 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.