Slovenija
20 ogledov

"Podjetje je takrat vodila moja sestra in ne jaz"

"Podjetje je takrat vodila moja sestra in ne jaz," trdi Scollmayer. (Foto: Boštj Žurnal24 main
Davčna utaja. Izvedenka: Schollmayerjev BeBe se ni izogibal plačilu davka. Imel je le nestrokovno knjigovodstvo.

Ljubljanskemu poslovnežu Juriju Schollmayerju so začeli soditi, ker naj bi se leta 2003 kot direktor agencije BeBe izognil plačilu več kot 300 tisoč evrov davka.

“Od začetka podjetniške kariere sem imel številna podjetja, vedno pa sem imel zaposleno sposobno knjigovodstvo. Vsa plačila so bila vedno izvedena v roku in vsa so bila revidirana. Družbo BeBe je sicer vodila moja sestra, sam pa sem bil zaposlen v Bofexu,”
se zagovarja Schollmayer, ki so ga kazensko ovadili njegovi nasledniki potem, ko so vodenje Bofexa od njega leta 2003 prevzeli, saj je Schollmayerjev BeBe podjetje prodalo Merkurju. Tožilci tako med drugim poskušajo Schollmayerju zdaj dokazati, da naj bi davčni upravi predložil lažne podatke o poslovanju podjetja BeBe.

“Ni prišlo do zatajitve”
“V obrazcu za obračun davka na dodano vrednost je med obdavčene nabave vnesel tudi račun, ki mu ga je Nogometni klub Olimpija izdal za trženje. Čeprav storitev ni bila opravljena,” menijo tožilci. Neuradno naj bi obtožnico zoper Schollmayerja junija predlani vložili kljub oceni preiskovalne sodnice, da “ni šlo za utajo davčnih obveznosti, temveč za nestrokovno vodene poslovne knjige”. To naj bi med sodno preiskavo pred petimi leti namreč ugotovila sodna izvedenka Jelena Marinko. “Posledica tega pa so slabo pripravljeni računovodski izkazi,” menda ocenjuje izvedenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.