Slovenija
212 ogledov

Podjetje v stečaj, kriminalisti na delo

Po neuradnih informacijah je ovaden dolgoletni 
direktor Preventa Jože Kozmus. ( Žurnal24 main
Policija. Podala novi ovadbi zoper odgovorne osebe v podjetju, ki je šlo v stečaj. Neuradno zoper Jožeta Kozmusa in njegovega sina.

Koroški policisti so decembra vložili kazenski ovadbi zoper dve odgovorni osebi zaradi zlorabe položaja v enem od koroških podjetij, ki je šlo v stečaj, in v enem podjetju iz Ljubljane.

Po neuradnih podatkih naj bi se ovadba nanašala na Jožeta Kozmusa, nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave Prevent Globala, in njegovega sina Matjaža Kozmusa, ki vodi računalniško podjetje KCI s sedežem v Ljubljani. Do oškodovanja naj bi prišlo zaradi projekta laserskih kartic, ki je propadel, zoper oba omenjena pa sta kazenski ovadbi vložili tako Preventova uprava, ki jo je vodil Ivan Majcen, kot zadnja, ki jo je do stečaja vodil Renato Krajnc.

Na drugi strani pa od lani tako Jože kot Matjaž Kozmus tožita Prevent Global, ker je podjetju KCI ostal dolžan 360 tisoč evrov. Kot nam je potrdil Miha Šipec, odvetnik podjetja KCI, je Boris Kastivnik, stečajni upravitelj Prevent Globala, to terjatev priznal, kar lahko pomeni, da ni sporna. Ker je Prevent takrat že vložil ovadbo zaradi suma zlorabe položaja, je sodnica sklenila počakati na rezultate preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.