Slovenija
196 ogledov

Podjetnik pretepel novinarja

Preiskava vseh okoliščin nesreče še traja. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Lastnik podjetja Rem iz Trebnjega Jože Udovič je v četrtek popoldne s še dvema moškima pretepel novinarja tednika ZSSS Delavska enotnost Mirsada Begića. V sindikatu so zgroženi.

"Begić je po pogovoru z delavcem podjetja na javni površini fotografiral tovarno Rem, med tem pa ga je Udovič brez opozorila udaril v levo oko in pri tem zbil očala. Novinar se ni branil in je sam poklical policijo," je na novinarski konferenci zatrdila urednica Delavske enotnosti Mojca Matoz.

Policija pogledala skozi prste
Trebanjska policija je dogodek zabeležila in na kraju dogodka povedala, da napadalca ne bo preganjala po uradni dolžnosti, češ da gre za lažje poškodbe.

Begić je po napadu odšel po prvo pomoč v zdravstveni dom Trebnje, zvečer pa je obiskal tudi nujno medicinsko pomoč v Ljubljani. Danes dopoldne pa je bil zaradi suma težje poškodbe očesa napoten na Očesno kliniko v Ljubljani.

Podjetje na črni listi sindikata

Predsednica Skei Slovenije Lidija Jerkič je napad ostro obsodila. Kot je pojasnila, so člani sindikata na razmere pri delodajalcu opozorili že konec maja, ko so novomeškemu inšpektoratu za delo z dopisom naznanili sum kršitev zakona o delovnih razmerjih, varnosti in zdravja pri delu. Dialog v tem podjetju ni bil mogoč, zato ga je Skei vpisal v črno listo na strani sindikata.

"Na teh devet zaposlenih se je izvajal pritisk odkar so se včlanili v sindikat. Štirje od teh delavcev so dobili odpoved pogodbe o zaposlitvi. Povedano pa naj bi jim bilo, da v kolikor zapustijo sindikat, se lahko v zvezi z odpovedmi ponovno pogovarjajo," je še pojasnila Jerkičeva.

Najhitreje rastoče podjetje
Trebanjsko podjetje Rem, ki se ukvarja z izdelavo bivalnih zabojnikov, je bil leta 2008 razglašen za najhitreje rastoče podjetje v regiji in je bilo tudi prvi finalist izbora za naziv zlata gazela, ki jo podeljuje časopisna družba Dnevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.