Slovenija
16 ogledov

Podjetniški forum v Ljubljani

Odgovorni urednik Financ Peter Frankl je premierja vprašal, kako ocenjuje aretac Žurnal24 main
''Iz recesije smo že, pot iz krize bo trajala dlje časa,'' je ob odprtju Podjetniškega foruma na vprašanje ali smo že iz krize odgovoril premier Pahor.

"Slovenci smo, verjetno značajsko, ker nas je tega naučila tradicija žilavega naroda, takšni, da ne zaupamo takoj svojemu uspehu," je kot gost foruma uvodoma dejal premier.

Iz recesije smo že, meni Pahor, kriza bo trajala dlje
Peter Frankl, odgovorni urednik Financ, je premierju prebral, da je januarja letos dejal, da bomo prva država, ki bo izplavala iz krize do letošnjega božiča. Pahor odgovarja, da je večino ukrepov iz izhodne strategije izpolnil in Evropa nas zato hvali. Na vprašanje, ali smo že iz krize, odgovarja: "Ne. Iz recesije da, pot iz krize bo trajala dalj časa." Pahor je govoril tudi o sebi in se pohvalil: "Jaz sem vedno stopil v izgubljene zgodbe in poskušal stečajne zgodbe pripeljati do uspeha." "Konec tedna bomo voditelji EU razpravljali o spremembi Lizbonske pogodbe glede sankcij držav v gospodarskih težavah. Če bo potrebna nova valutna skupina, moramo biti v njej mi. V nemški skupini," je še dejal Pahor.

Pahor si ne drzne biti drzen
Frankl je Pahorja vprašal, kakšni so njegovi "out of the box", drzni in domiselni, ukrepi. Pahor jih ni naštel, saj pravi: "Najprej jih je treba uskladiti med seboj, da ne bodo meni v škodo."

"Morda že jutri ne bom več predsednik vlade," je Pahor Franklu dejal na vprašanje, ali lahko z da odgovori, ali bo prihodnje leto boljše. Pahor vnovič razlaga, da smo mi v dobri kondiciji, a da smo odvisni od drugih trgov.

Aktualno o pokojninski reformi
O pokojninski reformi je Pahor je dejal, da je "mehak ukrep, pripravljan več kot leto dni. Kdor pravi, da ni potrebna, bo v tem trenutku sicer všečen, a koplje jamo na dolgi rok." Na vprašanje o morebitnem referendumu o pokojninski reformi odgovarja, da bo treba napeti vse sile, da bo uspel. S špekulacijami, da naj bi se v politiko vrnil bivši predsednik Milan Kučan ali kandidiral Zoran Janković, se ne ukvarja. Taka vprašanja se mu zdijo neresna.

Pahor o Sanaderju
Odgovorni urednik časnika je premierja tudi vprašal, kako ocenjuje aretacijo bivšega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, ki kaže, da institucije pravne države na Hrvaškem delujejo učinkoviteje kot pri nas. Pahor aretacije ni želel komentirati, je pa dejal, da "smo tudi pri nas veliko vložili v konsolidacijo institucij pravne države in ustanovili Nacionalni preiskovalni urad (NPU)".

"Podjetniški forum je nadgradnja izbora Najpodjetniška ideja in ciklusa regionalnih forumov Financ, s katerim želimo spodbujati podjetništvo v Sloveniji in k njegovemu še večjemu razmahu prispevati tisto, kar najbolje znamo," pa so zapisali na spletnem portalu organizatorja. Na Podjetniškem forumu sodelujejo povabljeni na tekmovanje za Najpodjetniško idejo, povabljeni v NPI Klub, vseh 21 podjetnikov, ki so se zvrstili na sedmih regionalnih forumih, in tudi vsi tisti, ki so sodelovali v rubriki Lomilci krize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.