Slovenija
49 ogledov

Podmladek SDS poslancem čestital ob dnevu osebe

Voščilnica SDM SDM
Podmladek SDS z voščilnicami izraža nestrinjanje s spremembo zakona o zakonski zvezi.

Slovenska demokratska mladina je kot protest proti novemu zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih oblikovala voščilnice ob "dnevu osebe" in jih razdelila poslancem in poslankam. 

"Slovenke in Slovenci smo bili dosedaj navajeni praznovati 8. marec kot dan žena in 10. marec kot dan mučenikov, praznik moških. Po sprejetju novega zakona o zakonski zvezi je večini v slovenskem parlamentu uspelo ukiniti spol, zato razloga za praznovanje 8. in 10. marca ni več," so zapisali v sporočilu za javnost. Zato so se odločili, da "skladno z interpretacijo novega zakona 9. marec razglasijo za dan osebe". 

"Zato smo ob tej priložnosti vsem osebam, ki so glasovale za spremembo zakona o zakonski zvezi poklonili voščilnico ob dnevu osebe," so zapisali v sporočilu za javnost. 

80 tisoč podpisov za referendum 

Državni svet bo sicer danes obravnaval odložilni veto na novelo zakona o zakonski zvezi, prav tako bo skupina Za otroke gre, ki jo vodi Aleš Primc, predsedniku državnega zbora predala več kot 80 tisoč podpisov v podporo referendumu o noveli zakona. 

Če bo do referenduma prišlo, bi moralo zaradi spremembe ustave proti glasovati večina tistih, ki pridejo na volišče in petina vseh volilnih upravičencev; proti uveljavitvi novele bi tako moralo glasovati 340 tisoč volilcev. Referendum lahko prepreči tudi ustavno sodišče.

Komentarjev 8
  • siesta 12:45 10.marec 2015.

    Človek je že kar lep čas, v prvi vrsti, samo številka, ali po domače EMŠO. Telim pa zgleda ni problem, če so tretirani kot EMŠO, moti jih, ker so tretirani kot osebe...Neverjetno, koliko ozkoglednosti je še prisotne v letu 2015.

  • SamoG 12:24 10.marec 2015.

    No samo na kratko... ta podmladek kaže, da ne slovi po neki brihtnosti...Kakšno vezo ima 8. marec z njihovo ukinitvijo spola... Si ne bi vzeli v roke kako knjigo in si prebrali zakaj praznujemo 8. marec?

  • marabunta 12:22 10.marec 2015.

    dragi moji ksenofobčki, brez panike, nihče ni ukinil spolov, bi bilo pa dobro vam ukinit pravico trosit bedarije naokrog....saj ne moreš verjet koliko umskih mučenikov je okrog nas, danes je vaš dan, praznujte !