Slovenija
0 ogledov

Podobnik ne bo zbiral podpisov

Marjan Podobnik Žurnal24 main
Marjan Podobnik in njegov Zavod 25. junij sta se dokončno odpovedala zbiranju podpisov za referendum o vstopu Hrvaške v Nato, k enaki odločitvi je Podobnik pozval tudi Stranko slovenskega naroda.

Direktor Zavoda 25. junij Marjan Podobnik je po zagotovilih državnega vrha, da bo Slovenija vztrajala pri umiku sporne hrvaške dokumentacije kot pogoju za deblokado pogajanj o vstopu sosede v EU, pozval k prekinitvi zbiranja podpisov za referendum o vstopu Hrvaške v Nato.

Po Podobnikovih besedah sta predsednik vlade Borut Pahor in predsednik zunanjepolitičnega odbora v državnem zboru Ivo Vajgl zagotovila, da bo naša država poleg umika dokumentacije dosledno spoštovala sklep poslancev o zaščiti slovenskih interesov pri vstopu Hrvaške v Nato.

Dobil je tudi zagotovilo, da parlamentarna večina ne bo poskušala ukiniti naknadnega zakonodajnega referenduma, ki ga bodo še vedno lahko izkoristili ob ratifikaciji hrvaškega pridružitvenega sporazuma za vstop v EU, je dejal Podobnik.

Zato je k prekinitvi referendumskih dejavnosti pozval tudi Stranko slovenskega naroda, saj bi to pomenilo, da bi na srečanju ob 60. obletnici zveze Nato 3. in 4. aprila v Nemčiji in Franciji Hrvaška postala polnopravna članica vojaške zveze, kar je v strateškem interesu zveze in tudi v korist Sloveniji, kot so zapisali v Zavodu 25. junij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.