Slovenija
17 ogledov

Podobnik se je umaknil Šrotu

Podobnik in Srot BOBO Žurnal24 main
Predsednik Slovenske ljudske stranke Janez Podobnik je napovedal, da se na bližnjem kongresu stranke ne bo več potegoval za predsedniško mesto. Tako ga bo najverjetneje nadomestil celjski župan Bojan Šrot.
Podobnik je med današnjo sejo glavnega odbora in sveta stranke povedal, da se odpoveduje kandidaturi, tako da edini kandidat za prvega moža SLS ostaja podpredsednik stranke in celjski župan Bojan Šrot. Podobnik bo na kongresu kandidiral za podpredsednika stranke.

 
 

Z veliko prepričanostjo in veseljem podpiram Bojana Šrota za predsednika stranke. Moja odločitev pomeni, da če bo kongres tako odločil, želim še naprej oblikovati zmagovito politiko stranke v prihodnje.

Janez Podobnik

 
Še v sredo je Podobnik zatrjeval, da čuti veliko podporo na terenu, zato ne namerava odstopiti z mesta predsednika. Kot je takrat dejal, sta še vedno odprti dve možnosti. "Ali oba z Bojanom Šrotom kandidirava na kongresu ali pa v času do kongresa poiščeva dogovor," je dejal o svojem protikandidatu. 

Podobnik je sicer danes odločno zavrnil možnost, da bi bilo v ozadju dogovora med njim in Šrotom kaj drugega, kot "iskren, odgovoren in resen premislek". Dodal je, da je njegova odločitev pretehtana, je pa pripravljen še naprej igrati aktivno vlogo v stranki in biti v oporo novemu predsedniku, če bo kongres tako odločil. Opomnil je še, da je stranka notranje enotna in da ima veliko energije za nove čase. Podobnik je dejal, da so člani odbora njegove stranke to sprejeli z razumevanjem, kar ga zelo veseli.

"V letih vodenja sem stranko notranje poenotil. Vanjo sem pripeljal kolegialnost, enotnost, dobre medčloveške odnose, ocenil pa sem, da po rasti stranke navznoter potrebujemo tudi dobro in zmagovito formulo po kongresu," je svojo odločitev pojasnil Podobnik.

Tudi Šrot je zanikal, da bi bil v ozadju Podobnikove odločitve kakršenkoli džentelmenski dogovor. "Midva sva oba džentelmena, ampak v tem primeru ne gre za trgovino," je zatrdil in poudaril timsko delo v stranki.

Stranka bo na kongresu, ki bo v Ljubljani potekal prihodnjo soboto, na njem pa bodo člani stranke volili novo vodstvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.