Slovenija
53 ogledov

Podor odnesel delo taksistom

Plaz Trbovlje Občina Trbovlje
Zaprta cesta v Trbovljah je velik del zaslužka odnesla tudi trboveljskim taksistom. Sprašujejo se, kdo bi jim lahko pomagal. Županja odgovarja, da ima zvezane roke.

Skalni podor v Trbovljah močno občutijo trboveljski taksisti, ki so zaradi zapore ceste ostali brez levjega deleža strank. Veliko strank so namreč prepeljali prav z železniške postaje.

"Promet nam je totalno upadel. Taksisti imamo zvezane roke. Nimamo se na koga obrniti, da bi nam pomagal," na nevzdržno situacijo opozarja taksistka Jasna Delić. V primerjavi z običajnim delovnim dnem zdaj trboveljski taksisti prepeljejo desetkrat manj strank. "Mi delamo cel dan za deset evrov. Ne vem, koliko časa lahko zdržimo tako." Taksisti pravijo, da so pri županji naleteli na gluha ušesa.

Županja Jasna Gabrič pojasnjuje, da je poskusila vse, a če ne gre ne gre. "Če bi govorili o lokalni ali državni cesti, bi lahko mi in država imeli kakšen vpliv. Govorimo pa o zasebni lastnini, kjer je čisto drug režim varnosti," je povedala Gabričeva. Prav zaradi varnosti je bilo treba usposobiti večjo ekipo gasilcev. Ti so zadolženi za nadzor obeh vhodov, ki jih za prehajanje uporabljajo avtobusi in intervencijska vozila. Taksistom je svetovala, naj poskusijo še sami doseči dogovor s cementarno. 

Delićeva pravi, da so se obrnili na cementarno, a dogovora niso dosegli. 

Do konca tedna bo znan obseg poškodb

Županja pričakuje, da bo do petka, ko naj bi odstranili ves material, znano, kakšne so poškodbe, kar bo osnova za oceno stroškov in predvidenega termina obnove. "Pričakujem obisk katerega od članov vlade. To je velika katastrofa, da je tako velika prometnica zaprta. Obvozna cesta pa je tudi v izredno slabem stanju," še dodaja županja. 

Obvoz do železniške postaje do nadaljnjega ostaja čez Zagorje oziroma Hrastnik. Izjema so avtobusi in intervencijska vozila, ki imajo na podlagi dogovora med občino Trbovlje in podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje, začasno dovoljenje za vožnjo prek dvorišča omenjenih podjetij do železniške postaje.

Komentarjev 4
  • izRODEk 09:30 24.februar 2016.

    Lepota novodobnega fašizma: Trboveljčani in ostali zasavci ste z golimi rokami izgradili cementarno in garali desetletja, potem so prišli osamosvojitelji in vam cementarno ukradli in jo za drobiž šenkali tujcu. Danes, tudi v času naravne nesreče, se niti po cesti, ...prikaži več katero ste sami izgradili, ne smete peljati.... in vi ovce, še vedno niste poštekali, da je potrebno iti na ulice in pripraviti vešala.... prav vam je. Še bo. Do dna!PS: Taksisti, lahko bentite, lahko pa se tudi združite in se vozite okoli občine ali samo parkirate tako, da bo nastala takšna gužva, da se bo v Trbovljah vse ustavilo. Boste videli, se bo hitro kaj uredilo.

  • Papaja Popi 09:27 24.februar 2016.

    Mi delamo cel dan za deset evrov !In kdo bi to verjel ?

  • Avatar olor
    olor 09:02 24.februar 2016.

    Jasna, deset krat manj strank??? Ko te nebi poznali, bi še verjeli.