Slovenija
35 ogledov

Podpis koalicijske pogodbe že danes

Alenka Bratušek in Janko Veber Saša Despot
Podpis koalicijske pogodbe potencialnih partneric je predviden že za nocoj, okvirno eno uro po končani seji svet PS, jutri še vsi ministri.

Tako so pojasnili v največji parlamentarni stranki, ki vodi oblikovanje nove vlade. O natančni uri bodo medije obvestili takoj po zaključku seje sveta PS. Podpis bo potekal v državnem zboru.

Bodo v DL za?

Danes se bo o vstopu v vlado odločila tudi DL. Vodja poslanske skupine DL Rihard Braniselj se je sicer zarekel. Najprej je dejal, da bo poslanska skupina glasovala enotno, nato pa, da sam po pretehtanju vseh argumentov ne najde enega proti vstopu v vlado. Tako bo za očitno glasovalo vsaj šest od 23 članov sveta DL.

Predlagani ministri

V vse bolj verjetni novi vladi naj bi Gregor Virant po poročanju Dela postal novi minister za infrastrukturo in prostor. Senko Pličanič naj bi ostal minister za pravosodje in javno upravo, iz njihove kvote pa naj bi notranje ministrstvo prevzela glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić.

Vstop v vlado je včeraj potrdil Desus skupaj z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem in ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem. Za koalicijo so se prav tako že odločili SD; Dejan Židan naj bi prevzel kmetijstvo in okolje, Anja Kopač Mrak delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Jernej Pikalo izobraževanje, znanost in šport. Ministri iz PS naj bi postali Melita Župevc za obrambo, Uroš Grilc za kulturo in Roman Jakič za Slovence po svetu. Helena Kamnar naj bi vodila finance, je poročal Kanal A, gospodarstvo pa Roman Ferenčak, ki smo ga včeraj opazili v parlamentu. Seznam ministrov mora Bratuškova v parlament oddati do jutri.

Komentarjev 17
  • Polly ß 17:50 13.marec 2013.

    To smo pa pozabili.... Ti ne morem odgovoriti

  • Polly ß 17:49 13.marec 2013.

    Tako je ŽIVELA SLOVENIJA!

  • Polly ß 17:47 13.marec 2013.

    Kaj gremo kar mimo plagiatov, se nas to ne tiče?