Slovenija
21 ogledov

Podpis v nekaj dneh

Tomaž Berločnik, predsednik uprave holdinga Istrabenz, bo sklep o prodaji Turizm Žurnal24 main
Prodaja Turizma Kras. Sledi le še uradni sklep uprave. Izkupiček čez 13 milijonov.

Koper, Postojna. Prodaja Turizma Kras po naših zanesljivih informacijah ni na dnevnem redu današnje seje nadzornega sveta Istrabenza. Nadzorniki o prodaji postojnske družbe ne bodo odločali, so se pa z njo že seznanili. Sklep o prodaji bo v nekaj dneh sprejela še uprava holdinga, kar pa bo zgolj uradni zaključek postopka.

Sklic skupščine
Seja. Nadzorniki bodo danes obravnavali avgustovski sklic skupščine holdinga Istrabenz, na kateri bodo delničarji potrdili prodajo Droge Kolinske Atlantic Grupi.

Odločilna cena
Neuradno smo izvedeli, da je najboljši ponudnik postojnski podjetnik Marjan Batagelj oziroma njegovo podjetje Batagel & Co., ki naj bi ponudilo več kot 13 milijonov evrov. Drugi, tudi Kolosej, se o višji ceni menda niso bili pripravljeni pogajati oziroma družbe preplačati.

Včeraj pozno zvečer se je na za javnost zaprti izredni seji sestal postojnski občinski svet. Občina Postojna namreč nato po neuradnih informacijah namerava v skladu z dogovorom z Batageljem odkupiti 25-odstotni delež in eno delnico Turizma Kras, za kar pa potrebuje soglasje svetnikov.

Poklicali smo tudi Batagelja, ki naše neuradne informacije, da je izbran, ni želel komentirati, ker da je zavezan k molčečnosti. “Postopek bo končan v prihodnjih dneh. Sicer pa bi bilo to zelo lepo, saj na tem delamo že eno leto. Bog vas
usliši.”


Preplah med zaposlenimi
Včeraj smo poklicali tudi Matjaža Berčona, direktorja Turizma Kras, ki je trenutno na dopustu. “Uradno kot direktor nisem o ničemer obveščen. Tudi med zaposlenimi je zavladala panika, saj ne vedo ničesar,” nam je priznal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.