Slovenija
32 ogledov

Podpisa za denar še kar ni

Dolenjska 30.08.11, cerod, odlagalisce odpadkov, foto Jerca Bozic Kranjec Dolenjska 30.08.11, cerod, odlagalisce odpadkov, foto Jerca Bozic Kranjec
Nervoza, ker dala tečejo, z države pa ni podpisa o sofinanciranju.

Podjetje Helector, s katerim je mestna občina podpisala 27-milijonsko pogodbo za gradnjo Ceroda II, že od lanskega oktobra pripravlja projektno dokumentacijo, na Cerodu pa podpisane pogodbe s strani ministrstva za kmetijstvo in okolje (MKO), ki bo zagotovila večino potrebnega denarja, še zdaj nimajo.

Kdaj lahko pričakujejo pogodbo, direktor Ceroda Alojz Turk ne ve, dodaja pa, da so jo na MKO županu Alojziju Muhiču obljubili v roku dveh tednov, ki pa sta že zdavnaj mimo. Sklep o sofinanciranju, ki je bil še zadnji potrebni dokument pred sklenitvijo pogodbe, so namreč na občino prejeli že pred dobrima dvema mesecema.

Denarja je zmanjkalo

Kot so nam povedali na MKO, bo omenjena pogodba poslana v podpis po zagotovitvi dodatnega denarja iz evropskega kohezijskega sklada s strani ministrstva za finance. "Ker v letu 2013 občine upravičenke napovedanih plačil niso realizirale, je prišlo do znižanja pravic porabe v proračunu MKO," pojasnjujejo na ministrstvu in dodajajo, da prenos obveznosti v naslednje leto v sprejetem državnem proračunu ni bil načrtovan.

Takšno stanje je mogoče urediti zgolj tako, da občine, ki projektov ne morejo realizirati, odstopijo od izvedbe in denar prepustijo preostalim upravičenkam, še pravijo na MKO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.