Slovenija
58 ogledov

Podpisali mastni aneks

Teš Teš
Teš. Storitve inženiringa za blok 6 bodo letos trikrat dražje. Direktor HSE Invest prejema plačo in nagrado.
Skupaj 5,8 milijona
Denar
.
Glede na aneks bodo trije samostojni inženirji letos prejeli slabih 250 tisoč evrov, trdijo naši viri. Dva sta zaposlena v Investovi poslovni enoti Šoštanj, v kateri je zaposlen tudi sin direktorja Teša Domen Tot. Ali je tudi on predmet na novo sklenjenega aneksa, nam do zaključka redakcije ni uspelo izvedeti. Po naših informacijah so vsi trije inženirji plačani 50 evrov na uro neto. Poročilo. Stroški plač v Tešu so v bili prvem četrtletju okoli 2,5 milijona evrov, nadomestila zaradi odsotnosti z dela pa slabih 540 tisoč evrov, trdijo naši viri. Skupni strošek dela je bil v prvem četrtletju okoli štiri milijone evrov. Če k temu prištejemo aneks za izvajanje storitev inženiringa za blok 6, je bil strošek dela 5,8 milijona evrov.

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je s hčerinskim podjetjem Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) HSE Invest podpisala aneks k pogodbi o izvajanju storitev inženiringa gradnje bloka 6 v vrednosti slabega 1,7 milijona evrov, trdijo naši viri. Po naših informacijah sta Teš in HSE Invest aneks za isto področje podpisala že lani, a le za dobrih 120 tisoč evrov, saj so v Tešu že imeli lastne strokovnjake. Zaradi povečanega obsega dela pa so zdaj k njim dodali kader HSE Invest. Teš zanje na mesec plačuje okoli 130 tisoč evrov, pravijo viri in zatrjujejo, da bo vodja svetovalnega inženiringa HSE Invest letos prejel okoli sto tisoč evrov neto, kar je za dobrih 20 odstotkov več, kot je dobil prejšnji vodja projekta bloka 6.

Več dela, več stroškov
"Letošnji stroški ne presegajo lanskih. Lani se je podpisalo več pogodb, katerih skupni znesek presega zdajšnjega," pravijo v Tešu.

Po naših informacijah pa sta Teš in HSE Invest lani podpisala tri pogodbe, ki so skupaj z lanskim aneksom vredne okoli 520 tisoč evrov, kar je manj od na novo podpisanega aneksa.

Ne on, ampak HSE Invest
Aneks ne opredeljuje nagrade, ki jo prejema direktor projekta bloka 6 Miran Žgajner, ki je hkrati direktor HSE Invest. "S Tešem imam sklenjeno posebno pogodbo, ki je ta aneks ne opredeljuje. Moj aranžma v Tešu je individualen," pojasnjuje Žgajner. Dodaja, da razširjena ekipa projektne skupine HSE Invest za blok 6 deluje neodvisno od njega. "Te ekipe nisem pripeljal jaz, ampak jo je HSE Invest," doda. Na vprašanje, kdo konkretno iz HSE Invest, če ga vodi on, pa Žgajner ponovi: "HSE Invest."

 

Komentarjev 1
  • privat 06:59 20.november 2011.

    lepo je dobiti nagrado ali provizijo...ko nimamo policije in zakonov da to preprečijo!! 10% provizije na tako veliko ocenjeno vrednost dela....Izvajalci ..delavci pa 570 € neto plače?? KAKA JE TO UMAZANA DRŽAVA??? Rabili bi mi hitlerja ...