Slovenija
17 ogledov

Podpise bodo zbirali do petka

Savski breg Anže Petkovšek
Poleg peticije pripavljajo ustavno presojo in morda tudi proteste.

Trinajst pobudnikov je danes začelo zbirati podpise za peticijo proti zakonu o nepremičninskem davku. "Prepričan sem, da bo visoka številka, ki se bo merila v desetttisočih, vlado prisilila, da bo znova razmislila," je po sestanku nasprotnikov zakona v petek dejal Franc Bogovič, prvak SLS. Ob tem bodo pripravili tudi oceno o ustavni presoji, razmislili pa bodo tudi o morebitnih protestih.

"Mirno lahko rečemo, da smo tu zbrani tisti, ki predstavljamo tiste, ki živijo od dela svojih rok, in da se ne strinjamo s tem, kar počne vlada in kar je včeraj potrdil državni zbor glede nujnega postopka v zvezi z nepremičninskim davkom," je še povedal Bogovič.

Kot je zapisano v peticiji, vzpostavlja zakon tiho nacionalizacijo slovenskega podeželja, uničuje konkurenčna slovenska gospodarstva, podjetja, obrti in kmetijstva, ogroža mirno starost starejših lastnikov nepremičnin z nizkimi prejemki, ki so v preteklosti že nekajkrat plačali davke, jemlje finančno avtonomijo občin in vzpostavlja grobo centralizacijo države.

13 podpornikov

Podporo peticiji so zaenkrat izrekli OZS, sindikat kmetov, Slovenska kmečka zveza, Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije, zadružna zveza, združenje občin in skupnosti občin, Civilna družbe za pravično Slovenijo, Zveza sindikatov upokojencev Slovenije in stranki SLS ter LGS.

Komentarjev 10
  • milek 16:11 06.november 2013.

    Menda se pripravlja poseben popust za vse upokojence, ki so stanovanje kupili po Jazbinškovem zakonu. EU ob prihodu trojke že pripravlja simulacijo, kolikšno bo potrebno znižanje pokojnin, plač v javnem sektorju, podpor in ostalega.

  • Gannicus 00:23 05.november 2013.

    http://nepremicninski-davek.org/

  • alfagirl 15:56 04.november 2013.

    Podpis se lahko da tudi na spletni strani Obrtno podjetniške zbornice Slovenije