Slovenija
31 ogledov

Podpise zbirali tudi duhovniki

druzina protest Boštjan Tacol
Civilna iniciativa za družine in pravice otrok predala podpise za začetek postopka za razpis referenduma proti družinskemu zakoniku.

Civilna iniciativa za družine in pravice otrok je državnemu zboru dostavila 32.168 podpisov za začetek postopka za razpis referenduma o družinskem zakoniku. V iniciativi, ki jo vodi Aleš Primc, po navedbah STA pričakujejo, da bodo potrebnih 40 tisoč podpisov zaradi poletnega premora lahko začeli zbirati prvega septembra. Za začetek postopka bi sicer zadostovalo 2500 podpisov.

Primc je za agencijo tudi potrdil, da so jim podpise med drugimi pomagali zbirati duhovniki. "Hvala bogu, da se Cerkev ukvarja z vrednotami in ne s financami," je dejal. Zahvalil se je tudi vsem drugim, ki so jim pomagali zbirati podpise, in tistim, ki so jih prispevali.

Za pravico do očeta in mame
V civilni iniciativi so prepričani, da zakonik ne varuje vrednot družine in pomena očetovstva in materinstva za razvoj otroka, otroku pa jemlje temeljno človekovo pravico do mame in očeta, ki je po njihovem prepričanju nujna za otrokovo normalno vzgojo in razvoj.

Nasprotno poudarja vodja kampanje Za vse družine Mitja Blažič. "Družin je veliko vrst, od danes prevladujoče nuklearne do razširjene v preteklosti in vedno bolj prisotnih enostarševske, reorganizirane in istospolne družine," je povedal ob protestu civilne iniciative pred DZ. "Kako bo otrok v družini odraščal, je odvisno od kakovosti odnosov znotraj družine in ne od tega, kdo družino sestavlja. To so pokazale mnoge sociološke študije."

Komentarjev 7
  • Stolp 09:52 23.junij 2011.

    Moram reči, da me omenjena problematika sicer osebno ne zadeva, je pa lahko to kar počneta Cerkev in ta t.i. Civilna iniciativa, nevaren precedens.Nekatere stare mamce npr. sploh niso vedele kaj podpisujejo. Nekateri(sicer polnoletni otroci) so bili lahko ...prikaži več pod pritiskom staršev... Tu bi res moralo poseči ustavno sodišče in tako dala vsem takim in podobnim iniciativam in cerkvam vnaprej vedeti, da je njihovo delovanje nesprejemljivo.Naslednjič se namreč lahko to vsakemu zgodi, da namreč kdorkoli prepreči zakon, ki bi nekomu popravil krivice, odpravil kako diskriminacijo,... Z nesprejemom zakona se lahko ustvarjajo tudi nove krivice, diskriminacije, protiustavna stanja,...In tu vidim nevarnost. Zato bom tudi jaz glasoval ZA na referendumu.

  • ecco 09:10 23.junij 2011.

    Če slučajno pride do referenduma bom glasoval ZA!Zakonik nikogar ne ogroža!

  • samo.jst 08:38 23.junij 2011.

    V RS nujno potrebujemo člen: v kolikor je udeležba na referendumu nižja od 50%, sklicatelj prevzame nase vse stroške referenduma... pa da vidmo, kaj se bo zgodilo.